Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakon o radu
  • 01.12.2022. 13:30

Trgovci će birati 16 radnih nedjelja, a što je s prodajom poljoprivrednih proizvoda?

Na jučerašnjoj sjednici Vlade ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović govorio je o iznimkama kojima će biti dozvoljen rad nedjeljom i blagdanima.

Foto: Maja Celing Celić
  • 213
  • 52
  • 0

I dok će, prema Prijedlogu izmjena Zakona o radu, trgovi moći birati 16 radnih nedjelja u godini, kako se čulo na jučerašnjoj sjednici Vlade, postoje i iznimke. Prema riječima ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića iznimno bi se nedjeljom i blagdanima dozvolio otkup primarnih poljoprivrednih proizvoda, ali i prodaja poljoprivrednih proizvoda na štandovima i klupama tržnica na malo i veliko.

Također, rad bi bio omogućen obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a osim njih tu su i prodajni objekti koji se nalaze unutar ili su sastavni dio željezničkih i autobusnih kolodvora, zračnih luka, bolnica, hotela, prostora kulturnih i vjerskih ustanova, kampova i slično. Specijalizirane prodavaonice za prodaju kruha i pekarskih proizvoda bit će otvorene nedjeljom i blagdanom u vremenu od 7 do 13 sati.

Prodaja kruha i pekarskih proizvoda bit će do 13 sati?

"Gotovo dvije trećine hrvatskih građana podržava regulaciju rada nedjeljom, a mi smo to predvidjeli u programu vlade", poručio je ministar Filipović.

Inače, izmjenama Zakona rad nedjeljom morao bi se po satu platiti 50 posto više nego običnim radnim danom.


Tagovi

Izmjene zakona Zakon o radu Davor Filipović Andrej Plenković Rad nedjeljom


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]