Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požari
  • 02.07.2019. 15:00

Trenje na kombajnu izazvalo požar - vatra progutala 1,5 hektar pšenice

Da su požari, posebice tijekom ljetnih mjeseci i poljoprivrednih radova česti - znamo. Nažalost, potvrđuju nam to i vijesti iz policijskih uprava. Gorio je traktor, kombajn, pšenica, strnjak...

Foto: Depositphotos/Stockr/ilustracija
  • 3.822
  • 361
  • 0

Da su požari, posebice tijekom ljetnih mjeseci i poljoprivrednih radova česti - znamo. Nažalost, potvrđuju nam to i vijesti iz policijskih uprava Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske. Naime, kako navodi PU Vukovarsko-srijemska, na poljoprivrednom predjelu "Cerje“ kod Soljana, jučer, 1. srpnja, oko 15,40 sati, izbio je požar. U požaru je izgorjelo oko 1,5 ha usjeva pšenice i oko 3,5 ha strništa. Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vrbanje, Soljana i Strošinaca. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

"Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara mehaničko trenje uslijed kvara na regulatoru broja okretaja na kombajnu koji je poljoprivrednoj površini vršio pšenicu.
Vlasniku, 53-godišnjaku iz Soljana, pričinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna
", navodi policija. 

Jutros oko 6,40 sati, pak, izbio je požar u prostorijama drvne industrije u Dugoj ulici u Vinkovcima. Izgorjelo je spremište za piljevinu. Požar su ugasili djelatnici tvrtke.

"U požaru nema ozlijeđenih osoba. Slijedi očevid kojim će se utvrditi uzrok i okolnosti požara te iznos materijalne štete", kaže policija. 

Na području Osječko-baranjske policijske uprave, uslijed tehničkog kvara, u jutarnjim satima, 30. lipnja, na poljoprivrednoj površini u blizini mjesta Silaš, došlo je do zapaljenja gorivih dijelova traktora.

"Požar je tom prilikom izazvao eksploziju spremnika te se proširio na poljoprivrednu površinu kojom prilikom je opožareno oko tisuću metara kvadratnih površine strnjaka. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Silaš. Nastala materijalna šteta na traktoru iznosi nekoliko tisuća kuna.

Istog dana, oko 11 sati, nedaleko od mjesta Darde, prilikom izvođenja radova na poljoprivrednoj površini, uslijed pregrijavanja, došlo je do požara na traktorskom priključku- balirci, nakon čega se požar proširio na više komada bala sijena. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Darda. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna", navodi PU Osječko-baranjska. 


Tagovi

Požar Šteta Policija Traktor Kombajn Balirka Izgorjela pšenica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]