Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ovčarstvo
  • 21.06.2013.

Traži pastira, bez uvjeta, plaća je 2500 kuna, a nitko ne želi!

Kriza, što je to? Poduzetnik iz Županje čudi se što ljudima ne treba posao

Foto: RGBStock.com
  • 631
  • 33
  • 0

Stjepan Živković, vlasnik Servisa vatrogasnih aparata Monex iz Županje, objavio je na stranicama HZZ-a oglas kojim traži pastiricu ili pastira uz uvjet da imaju osnovnu školu. Iako je u županjskom kraju prijavljena 291 osoba bez završene osnovne škole ili s njom koja traži posao, u tri dana nitko se nije javio za posao koji nije previše zahtjevan ni težak.

- Natječaj smo objavili 17. lipnja i otvoren je do 24., ali dosad, a danas je treći dan, nitko nije nazvao ni da bi se raspitao o uvjetima. Imam 400 ovaca i o njima se brinuo otac, ali sam odlučio zaposliti jednog pastira koji bi tijekom zime bio s ovcama u staji, a kada je povoljno vrijeme, izvodio ih na pašnjak koji je od ovčare udaljen 500 metara. U ovčari je dva do tri sata posla - hranjenje, pojenje i čišćenje ujutro i popodne. Radno vrijeme nije dulje od osam sati na dan, plaća je 2500 kuna. Jedino što možda nekog može odbiti je što su ovčara i pašnjak u Štitaru, koji je nekoliko kilometara udaljen od Županje - kazao je Stjepan Živković dodavši kako bi zaposlio pastiricu ili pastira na neodređeno vrijeme i ne traži nikakve posebne uvjete osim da imaju osjećaj za ovce.

U HZZ-u, Područna služba Vinkovci, kažu da je taj slučaj zapošljavanja u sklopu programa sufinanciranja zapošljavanja te da HZZ sufinancira plaću i već mu je dostavljeno ime osobe koja ispunjava kriterije za potporu HZZ-a. Dodaju kako je Živković uredan poslodavac i ispunjava sve svoje obveze i dosad je već nekoliko puta sudjelovao u programima poticanja zapošljavanja koje sufinancira HZZ.

Autor: mf Foto: RGBStock.com


Povezana stočna vrsta

Ovčarstvo

Ovčarstvo

Ovčarstvo je izrazito rasprostranjena grana stočarstva te se ovce mogu naći na svim kontinentima osim Antartike. Važnost ovčarstva varira ovisno o pojedinim zemljama te su osobito... Više [+]

Izvori

Večernji list


Tagovi

Ovčarstvo Pastir Zapošljavanje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]