Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrivi d.o.o.
  • 07.11.2021. 12:00

Transparentnost povećava učinkovitost u upravljanju lancem opskrbe

S ciljem postizanja vrhunske kvalitete proizvoda, uz osiguranje sigurnosti hrane i sljedivosti proizvodnje, tvrtka AGRIVI razvila je rješenje za upravljanje poljoprivrednim lancem nabave - digitalnu platformu AGRIVI 360. 

Foto: AGRIVI
  • 347
  • 109
  • 3

U posljednje vrijeme transparentnost je u svim segmentima života postala vrlo popularan pojam. Kada je riječ o proizvodnji hrane, sve je više tražena od strane krajnjih potrošača, kao i od prerađivačke industrije u procesu upravljanja lancem opskrbe. 

Da bi proizvele određenu robu poput hrane, pića, toaletnog papira, pelena ili odjeće, prerađivačke tvrtke moraju osigurati dovoljnu količinu sirovina, poput usjeva isporučenih u dogovoreno vrijeme, po dogovorenoj cijeni i proizvedenih na temelju zadanih standarda kvalitete.

Suradnja između prerađivača i poljoprivrednika teži situaciji u kojoj su obje strane na dobitku. Tako s jedne strane prerađivači mogu dogovoriti određenu količinu usjeva prema unaprijed definiranoj cijeni i određenim standardima kvalitete, dok s druge, poljoprivrednici ovakvom suradnjom ostvaruju korist tako da se unaprijed osiguraju da će prodati određenu količinu svojih proizvoda po određenoj cijeni.

Kako osigurati učinkovito upravljanje lancem opskrbe?

Osiguravanje kontinuirane opskrbe usjevima i smanjenje rizika proizvodnje uz istovremeno postizanje kvalitetne, učinkovite i održive proizvodnje izazov je s kojim se suočavaju sve prerađivačke tvrtke. Upravo u ovom slučaju transparentnost igra važnu ulogu u uspostavljanju učinkovitog upravljanja lancem opskrbe i to kroz dvije ključne točke:

  • pružanje vertikalne integracije lanca opskrbe i izvora usjeva (poljoprivrednika) i
  • praćenje ugovora i planova proizvodnje u stvarnom vremenu.

Jedan od glavnih razloga zašto prerađivačke tvrtke žele ostvariti potpunu transparentnost lanca opskrbe je upravljanje svim poljoprivrednicima u svom portfelju putem centralizirane platforme koja im omogućuje točan uvid u procese proizvodnje usjeva u bilo kojem trenutku.

Suradnja između prerađivača i poljoprivrednika teži situaciji u kojoj su obje strane na dobitku

Oni prerađivači koji imaju uvid u proizvodnju u stvarnom vremenu po svakom usjevu, sorti i polju lako mogu planirati prinos i na temelju toga predvidjeti potencijalne razlike u prinosu. Ne samo da lanac opskrbe treba transparentnost u pogledu praćenja prinosa po poljoprivredniku, usjevu, polju i sorti, već i u pogledu praćenja izvršenja ugovora. Razlog tome je što praćenje izvršenja ugovora omogućuje dinamičku prilagodbu planova proizvodnje.

Digitalnom poljoprivredom do potpune transparentnosti

S ciljem postizanja vrhunske kvalitete proizvoda, uz osiguranje sigurnosti hrane i sljedivosti proizvodnje, tvrtka AGRIVI razvila je softversko rješenje za upravljanje poljoprivrednim lancem nabave - digitalnu platformu AGRIVI 360

Danas se mnogi menadžeri u upravljanju lancem opskrbe oslanjaju na digitalne tehnologije, poput softvera za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. Pritom digitalizacija procesa nabave usjeva pojednostavljuje cjelokupno upravljanje opskrbnim lancem kroz praćenje ugovora i proizvodnih planova u stvarnom vremenu.

Upravljajući procesima opskrbnog lanca putem centralizirane platforme za digitalnu poljoprivredu, prerađivačka tvrtka poljoprivrednicima pruža uvid u stanje usjeva, rizike i klimatske uvjete te im omogućuje donošenje odluka na temelju podataka.


Tagovi

AGRIVI Digitalna poljoprivreda Softver Transparentnost Lanac opskrbe


Autorica

Ines Hajdu

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije i Agro Success Manager tvrtke Agrivi, zadužena za analizu, dokumentiranje i mapiranje procesa klijenata u Agrivi softver, provođenje treninga i praćenje onboarding procesa, odgovornost za uspješnu upotrebu softvera i pružanje podrške korisnicima.


Partner

AGRIVI d.o.o.

Ulica grada Gospića 1A, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: prodaja@agrivi.com web: https://www.agrivi.com/hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P