Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrokor
  • 10.05.2017. 10:30

Tolušić: Za dugove je kriv Todorić, a ne Vlada

Na sastanku ministra poljoprivrede i izvanrednim povjerenikom koncerna Agrokor: Primarni poljopovredni proizvođači su prioritet!

Foto: Igor Soban/PIXSELL
  • 3.695
  • 314
  • 0

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sastao se s izvanrednim povjerenikom koncerna Agrokor Antom Ramljakom, a susretu je nazočio i predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mato Brlošić.

"Dug prema dobavljačima nije napravila Vlada, Ramljak, Dalić, nego Ivica Todoirć. I nitko od nas nije bio u famoznom tornju dosad. Zadnjih mjesec dana su svi u tornju i traže naplatu svojih dugovanja. Svi dobavljači su plaćeni nekim iznosima. Kompanije su dobile novac i proslijedila ga svojim malim dobavljačima. Očekujem da mali dobavljači budu u potpunosti namireni. To neće biti odmah, ali to očekujem. Vjerujem da ne bi trebalo biti problema oko toga. Ali to ne može biti sutra.

Kooperanti PIK Vrbovca dobili manje

Ponavljam za dugove nije kriva vlada nego Ivica Todorić. Mi pomažemo riješiti probleme kojih ne bi bilo da je poslovanje bilo normalnije proteklih godina", rekao je Tolušić.

Naime, Belje i PIK Vrbovec su dobili jednaki iznos novca, ali PIK je dao manje svojim kooperantima zbog prirode svog posla. Tolušić očekuje da će se to riješiti. "Očekujemo da sva obiteljska gospodarstva budu riješena u tom drugom krugu likvidnosti", rekao je Brlošić.

Cilj je održati proizvodnju

"Ja se ispričavam što kooperanti PIK Vrbovca nisu dobili isti iznos kao i koooperanti drugih sustava. Nešto od tekuće likvdinosti ćemo prebaciti njima kako bi izjednačili postupak naplate starih tradžbina. Unutar redovnog poslovanja naš fokus je održavanje hrvatske poljoprivede i proizvodnje. To je cilj ove vlade jer jedino onda ovaj zakon ima smisla, ako u tome uspijemo.

Sadašnje redovno poslovanje je dobro, svi dospjeli dugovi se plaćaju o dospijećima. U dobroj mjeri uspijevamo podmiriti sva potraživanja, razgovaramo s bankama. Vjerujemo da ćemo u dobroj mjeri namiriti stare dugove", rekao je Ramljak.

Primarni proizvođači su prioritet

Otkrio je da popodne ima sastanak sa Sberbankom. Ramljak je kazao da su plaće za 15. svibnja osigurane, ali na pitanje koliki im kredit treba - nema odgovora.

"Zbog brzine rada došlo je do greške, i neki nisu dobili novac, ili nisu dobili isto kao i drugi. Očekujemo da će kada dobije kredit svi biti podmireni. Primarni poljopovredni proizvođači su prioritet", na kraju je rekao Brlošić.

Foto: Igor Soban/PIXSELL


Tagovi

Agrokor Belje PIK Vrbovec Tolušić Ramljak


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]