Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Porez na nekretnine
  • 27.08.2019. 09:00

Tolušić: Očekujem Zdravkov pozitivan odgovor o porezu na promet nekretnina

Bivši ministar poljoprivrede, sada saborski zastupnik, Tomislav Tolušić, priprema amandman kojime će tražiti kidanje plaćanja poreza na nekretnine u svrhu okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta.

Foto: Pixabay/Schwoaze
  • 768
  • 106
  • 0

Čeka nas vruća jesen - i kada je riječ o vremenskim prilikama, ali i kada je riječ o radu Hrvatskog sabora. Neki su već sada, krajem kolovoza u niskom startu. 

Naime, bivši ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, više od mjesec dana nije se na svojoj Facebook stranici obratio poljoprivrednicima, nakon što se emotivno od njih oprostio 19. srpnja. 

Kako ocjenjujete rad ministra Tolušića u protekle dvije godine?

Zato je jučer, spreman za saborsku klupu, najavio što će biti u njegovom fokusu. Radi se o ukidanju plaćanja poreza na nekretnine u svrhu okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta, što je, kako kaže, jedna od rijetkih stvari koju nije uspio "progurati" u svom ministarskom mandatu. 

"Dragi moji poljoprivrednici, da i ja malo dam svoj doprinos poreznoj reformi i apeliram na mudrost mog prijatelja Zdravka Marića. Sve dosadašnje porezne reforme zadnje 3 godine imale su obzira i prema hrvatskoj poljoprivredi i Zdravko je uvijek slušao i saslušao (za razliku od nekih drugih nedodirljivih) sve što smo mu imali reći u vezi poljoprivrede, i na sve moguće načine je uključio naše (i vaše) želje u dosadašnje izmjene poreznih propisa. 

Jedna od rijetkih stvari koju nismo uspjeli progurati je ukidanje plaćanja poreza na nekretnine u svrhu okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta. To državu ne košta ništa jer nitko normalan sad ne mijenja zemljište (službeno naravno) jer obojica sudionika u tome plaćaju porez na promet nekretnina, što, naravno, nema veze sa zdravom pameti. Tako da država ništa ne gubi ako ukine plaćanje poreza na nekretnine u slučaju da poljoprivrednici mijenjaju zemljište u svrhu okrupnjavanja. 

Tako da očekujte moj amandman kao saborskog zastupnika u vezi toga. A siguran sam, i Zdravkov pozitivan odgovor", zaključio je svoju objavu Tolušić. 

Nije morao dugo čekati da ga u komentarima njegovi pratitelji pohvale i daju još pokoju ideju koju može uvrstiti na svoju saborsku "to do" listu. 


Tagovi

Porez na nekretnine Okrupnjivanje zemljišta Tomislav Tolušić Zdravko Marić Hrvatski sabor


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo