Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Odlazak Tolušića
  • 08.05.2020. 08:50

Tolušić napušta politiku i okreće se zemlji, lozi i vinu?

Najavljuje li to bivši ministar poljoprivredni poduzetnički pothvat?

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
  • 781
  • 425
  • 0

Bivši ministar Tomislav Tolušić napušta politiku i okreće se poljoprivredi? Da se to naslutiti iz njegove jučerašnje objave, točnije oproštaja na facebooku. 

"Dragi moji, odoh i ja u samoizolaciju. Ali onu političku. Povlačim se sa svih političkih funkcija. Odradit ću do kraja ovaj mandat u Saboru i to je to od mene, što se politike tiče (osim članstva u mojoj i jedinoj političkoj stranci u kojoj ću ikad biti). Nadam se da sam ostavio nešto iza sebe, i u svom gradu, i u svojoj županiji, a nadam se barem nešto i na nacionalnoj razini. Bilo je par ružnih, ali još više lijepih trenutaka zadnjih 15-ak godina ali došlo je vrijeme da drugi preuzmu kormilo i pokušaju biti bolji i uspješniji od mene. Sve što sam do sada radio u životu, radio sam sa strašću. Ako nemate strasti u sebi, ako vam krv ne vrije dok nešto radite, ako vam srce ne kuca brže, onda se nemojte ni baviti tim poslom", napisao je bivši ministar poljoprivrede.

Kako je dodao, strasti za politiku trenutačno više nema i "ne bi bilo korektno prema bilo kome tko mi je ikad u životu dao svoj glas na izborima, da sam tu samo zbog svoje koristi i da bih dobio plaću, a ne bih dao 100% sebe zauzvrat".

"A i ostalo mi je još nešto ideala i stavova koje ne mislim pregaziti, a to neće biti moguće ako ostanem u igri koja se zove politika. Tako da će show ići dalje bez mene. Strasti imam i previše, da ne mislite da sam se smirio ili ne daj Bože, opametio. Ali za zemlju, lozu i vino. I moju Slavoniju. I za nešto što sam htio napraviti zajedno sa mojim Ocem ali ću, nažalost, to morati napraviti i ostvariti sam. Vidimo se nekom drugom prilikom, nadam se vrlo skoro, kada ćete imati priliku vidjeti i okusiti što može slavonska zemlja i strast. I prstohvat hercegovačke tvrdoglavosti", napisao je Tolušić. 

Podsjećamo, Tolušić je s mjesta ministra smijenjen u srpnju 2019., a presudili su mu sporno upisani kvadrati kuće u imovinsku karticu. Njegovim odlaskom, Hrvatska je u ovom sazivu Vlade dobila i trećeg ministra, točnije svoju prvu ministricu poljoprivrede, Mariju Vučković, prije toga državnu tajnicu istog tog ministarstva. 

Kako ocjenjujete rad ministra Tolušića u protekle dvije godine?

Sjećate se, u Vladi kratkog daha HDZ-a i Mosta, a ulaskom HNS-a u koaliciju, otišao je tadašnji ministar Davor Romić, a 20. listopada 2016. čelno mjesto preuzeo dugogodišnji župan Virovitičko-podravske županije i tadašnji ministar Regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Sudeći po komentarima ispod njegove objave, ali i prema onome što ste nam u anketi rekli 2019., Tolušić ostaje zapamćen kao jedan od najdražih vam ministara. 


Tagovi

Tomislav Tolušić Bivši ministar Poljoprivreda Odlazak iz politike


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]