Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonika
  • 06.03.2018. 16:00

Tolušić na Slavoniki: Oko 3.000 OPG-ova dobilo je od 15.000 do nekoliko milijuna eura

Treću nacionalnu poljoprivrednu konferenciju Slavonija, otvorio je ministar Tolušić u Osijeku.

  • 1.741
  • 205
  • 3

Već 3. nacionalnu poljoprivrednu konferenciju Slavonika na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku otvorio je danas ministar Tomislav Tolušić

"Prošle godine objavili smo natječaje iz Programa ruralnog razvoja u vrijednosti 500 milijuna eura i odobrili oko 3.000 odluka koje su direktno vezane za investiciju u poljoprivredu. Ugrubo, 3.000 OPG-ova dobilo je neki vid potpore od 15.000 eura do nekoliko milijuna eura. Netko će reći da je to puno, ja kažem da je malo. Zato smo ove godine rezervirali 3,7 milijardi kuna koje ćemo rasporediti na tridesetak natječaja iz Programa ruralnog razvoja koje raspisujemo u ovoj godini. Trebamo nove projekte u našoj Slavoniji, Međimurju, Istri, Dalmaciji… u svakom dijelu naše lijepe domovine", rekao je ministar u pozdravnom govoru. 

Sve je spremno za Slavoniku, treći put inspiriramo poljoprivredu!

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva, susreo se sa studentima Poljoprivrednog fakulteta kojima je održao kratku prezentaciju rada i planova Ministarstva, a potom je odgovarao na postavljena pitanja gdje je rekao "250 studenata upisujemo na Poljoprivredni fakultetu u Osijeku, oko 450 na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, a od ovih 3.000 odobrenih projekata njih 1.000 je vezano uz mlade poljoprivrednike, direktno kroz mjere za mlade ili neke mjere druge gdje mladi poljoprivrednici imaju prednost.

Mnogima se to čini sve vrlo apstraktno, lijepo to ministar priča, ali teško je doći do tih novaca – nije do ničega doći teško, nije niti lagano, ali je sigurno moguće. Svaka županija razvojnu agenciju, imamo lokalne akcijske grupe, savjetodavnu službu, fakultete... svi moraju pomoći da se što više projekata prijavi za EU novce", zaključio je ministar Tolušić.

Foto: Krešimir Pribisalić


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Slavonika Osijek Konferencija Ruralni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.