Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Viroexpo 2018
  • 23.02.2018. 13:00

Tolušić: Hrvatski seljak u ministarstvu ima prijatelja i široka vrata za sve probleme koji ga muče

Danas je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorio 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018.

  • 754
  • 121
  • 0

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić svečano je otvorio 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018. Sajam se na prostoru Visoke škole u Virovitici održava od danas, 23. do 25. veljače, a ove godine na njemu će se predstaviti izlagači iz rekordnih 29 zemalja.

"Ovaj sajam je jedan od najjačih brendova Hrvatske. U tri dana sajam posjeti toliki broj ljudi koliko Virovitica nema stanovnika. Stvari u poljoprivredi idu na bolje, novaca ima dovoljno, poticaji idu na vrijeme, a zakoni idu na ruku poljoprivrednicima. Hrvatski seljak u ministarstvu ima prijatelja i široka vrata za sve probleme koji ih muče. Treba imati vjeru u sebe da ćemo uspjeti", poručio je Tolušić. 

Ako gospodarstvenici budu više i bolje radili, to će biti dobro za cijelo društvo, poručio je pak gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. "Ovo je sajam s dušom i gospodarstvenici mogu učiniti nemoguće", dodao je Kirin.

Predavanje o obnovljivim izvorima energije

Župan virovitičko-podravski Igor Andrović dodao je da su se ovogodisnjem sajmu, uz zemlju partnera Albaniju, pridružile zemlje Katar i Litva. Po prvi put sajam ima tri partnera - grad, županiju i zemlju partnera. "Ovaj sajam je pokretač gospodarskog razvoja, mjesto gdje se stječu dugogodišnje suradnje. U planu su 3 nova poduzetnička inkubatora: u Orahovici, Pitomači i Slatini što će biti dodatan poticaj mladim poduzetnicima. Radimo i na novim sustavima navodnjavanja te se nadamo da ćemo malim koracima postići velike rezultate." 

Uz niz sadržaja, na Viroexpu će ove godine, od petka do nedjelje, biti i iznimno sadržajna stručna predavanja iz gospodarstva i poljoprivrede. U organizaciji Energetskog instituta Hrvoje Požar, Hrvatska poljoprivredne komore i Zelene energetske zadruge, danas će se, u sklopu Viroexpa 2018, održati predavanje na temu "Obnovljivi izvori energije u poljoprivredi: anaerobna digestija, bioplin (obnovljivo gorivo) i digestat (organsko gnojivo): Obzor 2020 Biogas Action te proizvodnja agropaleta iz granjevine kod održavanja i njege trajnih nasada: Obzor 20202 up_running". Početak je od 14,00 sati. Sva predavanja su besplatna i održavaju se u sklopu sajma.

Partner ovogodišnjeg sajma je Republika Albanija

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je i Vlada RH. Zemlja partner 23. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Republika Albanija. Na jučerašnjem gospodarskom forumu, Ilir Melo, veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj, govorio je o tome kako poslovati s Republikom Albanijom. Istaknuo je kako je cilj unaprijediti gospodarstvo te povećati trgovinsku razmjenu između dviju zemalja, a kao jedna od grana u kojoj se nameće suradnja je i turizam, s obzirom na to da je Albanija usmjerena prema turizmu.

"Prvi put je Albanija partner ovom sajmu. Ovo je odlična prilika da se uspostave izravni kontakti medju proizvođačima i kupcima. Albanija je uvjerena da postoji velik potencijal za suradnju među zemljama. Albanija pruža otvorena vrata za sve zemlje ove regije, pruža liberalno tržište i klimu za ulagače", rekao je veleposlanik Melo.. 

Foto: Karolina Tušek


Fotoprilog


Tagovi

Viroexpo 2018 Otvorenje Tolušić Ministar poljoprivrede Sajam gospodarstva Virovitica Poljoprivreda Mehanizacija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Viroexpo d.o.o.

33000 Virovitica, Hrvatska
tel: + 385 33 638 270, fax: + 385 33 638 278, e-mail: info@viroexpo.hr web: http://viroexpo.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.