Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TISUP
  • 27.09.2020. 13:30

TISUP: U kolovozu niže cijene povrća i banana, a više kod ostalog voća

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) objavio je stanje voća i povrća te veleprodajne cijene žutih banana u kolovozu na hrvatskom tržištu.

Foto: Jumpstory
  • 84
  • 66
  • 0

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) objavio je stanje voća i povrća te veleprodajne cijene žutih banana u kolovozu na hrvatskom tržištu.

"U 8. mjesecu ove godine u odnosu na isti prošle godine na veletržnicama bilježimo niže cijene kod grejpa, banana, rajčica, rajčice "Trešnjar”, paprike rog, patlidžana, krastavaca salatnih, luka crvenog, kupusa bijelog, kupusa crvenog, kelja, mrkve, zelene salate kristalke, mahuna, graha bijelog, graha šarenog, krumpira, šampinjona i crvenog radića“, navode iz TISUP-a.

TISUP: Veleprodajne cijene uvezenog voća i povrća

S druge strane, zabilježene su više cijene kod jabuka Idared, Jonagold, Golden delicious, Granny Smith i Gala, krušaka, stolnog grožđa, kivija, breskvi, marelica, nektarina, dinja, lubenica, naranči, limuna, šljiva, paprika (osim rog), krastavaca kornišona, češnjaka, zelene salate puterice, cvjetače, blitve i peršina.

Niže cijene banana

Veleprodajna cijena žutih banana iz Ekvadora u odnosu na isti mjesec prošle je godine bila niža za 6,11%, a u odnosu na srpanj 2020. niža 2,54 %.

"U kolovozu je ove godine veleprodajna cijena žutih banana iz Kolumbije u odnosu na prošlu, bila niža za 11,93 %, a u odnosu na prethodni mjesec (srpanj) niža 8,55 %“, ističu.


Izvori

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi


Tagovi

TISUP Cijene Voće Povrće Banane


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.