Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Covid-19
  • 22.08.2020. 15:00
  • SAD

Testiraju farmere i radnike na poljima kako bi se proizvodnja nesmetano odvijala

Poljoprivrednici i sezonski radnici u kalifornijskoj dolini Coachella mogu nesmetano obavljati svoje poljoprivredne poslove jer se svaki dan testiraju čime se želi spriječiti širenje virusa.

Foto: JumpStory
  • 322
  • 111
  • 0

Zemljoradnicima u kalifornijskoj dolini Coachella Covid-19 unio je strah u kosti, a širenje virusa među njima i njihovim obiteljima stvorilo je neizvjesnost i tjeskobu. U nastojanju da ublaži njihove, ali i svoje strahove, Raul Ruiz, kongresmen koji predstavlja Kalifornijski 36. distrikt, udružio se s medicinskim osobljem te volonterima te na polja doveo veliki šator u kojem se svaki dan poljoprivrednici i radnici testiraju. 

Inače, Coachella Valley nalazi se u okrugu Riverside, koji je zabilježio drugi najveći broj slučajeva koronavirusa u zemlji, gotovo 45.000 zaraženih i 879 smrtnih slučajeva, navodi Reuters.

"Da bismo zaustavili ovu pandemiju, moramo se usredotočiti na osobe s najvišim rizikom. Većina poljoprivrednika nije osigurana i treba im zaštita", naglasio je Ruiz, inače po struci liječnik.  

Neki radnici nemaju ni zdravstveno osiguranje

Radeći test na virus, Maria Palomares, rekla je da njenom ocu kao i njegovim suradnicima nedostaju resursi i znanje kako bi se zaštitili. "To je uglavnom tragično. Neki od njih nemaju zdravstveno osiguranje“, istaknula je Palomares.

Njezin otac Jose Luis već se dva puta testirao te je pohvalio sve djelatnike koji im pomažu kako bi se poljoprivredna proizvodnja nastavila odvijati bez straha od zaraze.

Za 37-godišnjeg Jorgea Sancheza, koji je radio na poljima doline Coachella 17 godina, mogućnosti su ograničene. "Upravo nas ta nužnost tjera na rad. Moramo ići na posao i ne možemo se zaista brinuti o sebi. Ako ne radimo, ne jedemo", poručio je Sanchez.

Podsjećamo, u Bravarskoj je uvedeno također obavezno testiranje prije odlaska u polje kako bi se spriječilo širenje virusa. 

"Želimo spriječiti lokalna žarišta i zaštititi tvrtke od mogućeg zatvaranja. Cilj je u prvom redu spriječiti izbijanje bolesti jer jedno je jasno: Zaštita stanovništva naš je prioritet", poručila je bavarska ministrica zdravstva, Melania Huml.

Bavarska uvodi obvezno testiranje za radnike u poljoprivredi

Tvrtke su dužne prijaviti svoje sezonske djelatnike 14 dana prije početka rada. Trebat će navesti podatke o zaposleniku uključujući ime i prezime, prebivalište, mjesto smještaja, vrstu i trajanje zaposlenja te njegov kontakt. Kratkotrajna registracija moguća je samo u iznimnim slučajevima. Tvrtke koje se ne budu pridržavale pravila prijave i testiranja bit će kažnjene s iznosom i do 25.000 eura.


Tagovi

Covid-19 Testiranje Sezonski radnici Poljoprivrednici Coachella


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]