Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 27.03.2018. 11:00

Tehnički kvar zaustavio postrojenje za proizvodnju amonijaka u Petrokemiji, zalihe gnojiva osigurane

Povratak u rad očekuje se nakon procjene i otklanjanja kvara, navode iz Petrokemije.

Foto: Petrokemija
  • 344
  • 23
  • 0

Zbog tehničkog kvara postrojenje za proizvodnju amonijaka u Proizvodnji gnojiva Petrokemije d.d. privremeno je od jutros u zastoju, no krajnji potrošači nemaju razloga za zabrinutost jer je Petrokemija već poduzela sve potrebne korake za saniranje situacije, navode iz tvrtke. 

Kako dodaju, odmah su obaviještene sve nadležne službe te je pokrenut proces procjene kvara. Povratak u rad očekuje se nakon procjene i otklanjanja kvara. Naglašavaju kako ostala postrojenja za proizvodnju gnojiva su u radu sukladno planovima.

"Petrokemija je već osigurala dovoljne zalihe svih vrsta gnojiva za domaće i regionalno tržište, tako da za krajnje potrošače u poljoprivrednoj proizvodnji neće biti negativnih posljedica zbog ovog privremenog zaustavljanja rada postrojenja amonijaka", zaključuje se u priopćenju Petrokemije, 

Inače, Petrokemija je ovih dana obilježila pola stoljeća postojanja i rada tvrtke odnosno proizvodnje gnojiva. Naime, prije 50 godina nastala je prva Urea u Petrokemiji. Na svečanom obilježavanju, predsjednik Uprave Đuro Popijač dotaknuo se i sadašnjeg stanja u tvrtki. 

"Tu smo gdje smo. Sama dokapitalizacija neće riješiti ništa, ali ona će stvoriti pretpostavke da se nužne promjene dogode. U tome imamo podršku Vlade RH. Ovo je još jedina ozbiljna industrijska cjelina koja je ostala u Hrvatskoj i njen nestanak bio bi udarac za cijelu zemlju. Ne smijemo to dozvoliti i radimo sve da se Petrokemiji osigura dugoročna budućnost", zaključio je Popijač, navodi se na stranici Petrokemije. 


Tagovi

Petrokemija Gnojiva Kvar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]