Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 14.12.2021. 12:00

Tanjuranje tla uz istovremenu gnojidbu? Lemken ima novi priključak

Zbog rastućih cijena mineralnih gnojiva poljoprivrednici žele više iskoristiti tekući stajski gnoj. Stoga je tvrtka Lemken predstavila novi koncept za njegovu primjenu.

Foto: Lemken
  • 972
  • 138
  • 3

Od ožujka iduće godine kompaktna tanjurača Heliodor bit će dostupna s preciznim razdjelnikom tekućeg gnojiva DosMat DMX tvrtke Vogelsan, priopćio je Lemken.

Kako navode, dobivena kombinacija ovih dvaju provjerenih uređaja idealna je za preciznu primjenu tekućih organskih gnojiva kao što je gnojnica i to uz male gubitke.

"Heliodor tanjurača nudi čvrstu osnovu za ovu vrstu primjene jer je kompaktna i plitko uranja pa nema velike zahtjeve prema snazi traktora. DosiMat DMX poznat je po svojoj ravnomjernoj distribuciji gnojiva, koja se dosljedno održava čak i pri iznimno niskim, ali i visokim stopama primjene", ističu iz Lemkena.

Princip rada

Iz ove tvrtke napominju da je način na koji ova dva uređaja rade zajedno vrlo jednostavan. Gnojnica se dovodi odozgo u DosiMat fleksibilni razdjelnik koji ima rotor s optimiziranim protokom i oštricama za usitnjavanje stranih tvari. To omogućuje preciznu raspodjelu i pomaže izbjeći štopanje.

Rotor s optimiziranim protokom zatim distribuira stajski gnoj do pojedinačnih točaka ispuštanja.

Gnojnica kroz cijevi dospijeva do tla

Gnojnica kroz crijeva prolazi do područja iza prvog reda diskova na Heliodoru, gdje se rasipa po tlu, a potom ju drugi red diskova unosu u tlo. A iza njih se nalazi valjak.

Što se tiče ekonomičnosti, ističu da je ovaj dvojac u skladu s aktualnim trendovima. Pogotovo kada su u pitanju rastuće cijene mineralnih gnojiva zbog kojih poljoprivrednici žele iskoristiti tekući stajski gnoj.

"To se postiže preciznom primjenom i trenutnim ugrađivanjem uz minimiziranje gubitaka dušika, čineći proces ne samo iznimno isplativim, već i usklađenim sa zahtjevima zaštite vode", zaključuju iz ove tvrtke.

Za više informacija obratite se tvrtki Lemken na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Lemken DosMat DMX Heliodor Tanjurača Gnojnica


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]