Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 26.01.2019. 15:00
  • Krapinsko-zagorska, Tuheljske toplice

Syngenta predstavila nova pojačanja na Savjetovanju poljoapotekara

Syngenta je i ove godine, već tradicionalno, održala u Termama Tuhelj Program savjetovanja za poljoapotekare.

Foto: Marina Parlov Puljiz
  • 1.451
  • 176
  • 0

Syngentino je Savjetovanje za poljoapotekare održano i ove godine u Termama Tuhelj, 25. i 26. veljače, 2019. gdje su, uz niz savjeta, predstavljene nove snage Syngentinog programa. U pozdravnom se govoru Ante Andabak, direktor prodaje, još jednom osvrnuo na odnos Syngente s poljoapotekarima kojeg je okarakterizirao kao partnerski. 

Prvi je blok predavanja započeo predstavljanjem novih pojačanja u programu zaštite vinove loze, Ampexio® i Ridomil Gold® R.

Nove snage u zaštiti od plamenjače

Josip Ražov objasnio je kako se Ampexio® koristi za suzbijanje plamenjače vinove loze Plasmopara viticola. Ovo sredstvo ne sadrži klasične organske fungicide na osnovi mankozeba, folpeta i bakra, što ga čini iznimno interesantnim u programu zaštite vinove loze jer se odlično uklapa u antirezistentnu strategiju i osigurava visoku učinkovitost. Ovaj fungicid blokira patogena na dva različita mjesta u razvojnom ciklusu (sinteza fosfolipida i stvaranje mikrotubula). Odlično se veže na voštanu prevlaku i već 30-60 min nakon tretiranja kiša teško ispire depozit sredstva što je izuzetno značajno za zaštitu bobica grozda u najosjetljivijoj fazi razvoja.

dc
Velik broj poljoapotekara u Termama Tuhelj

Ridomil Gold® R je namijenjen suzbijanju biljnih bolesti u vinogradarstvu i povrćarstvu. Djeluje primarno na klijanje spora pseudogljiva uzročnika plamenjača (Oomycetes), ima izražena sistemična svojstva i kreće se unutar biljke uzlaznim tokovima sprječavajući razvoj patogena unutar biljnog tkiva. Bakrov oksiklorid je aktivna tvar s površinskim djelovanjem ("kontaktni" fungicid) koji djeluje na više mjesta u razvojnom ciklusu velikog broja uzročnika biljnih bolesti. Uzrokuje denaturaciju staničnih proteina te je preventivnog načina djelovanja, objasnio je Ražov.

Hibridi Powercell tehnologije - odličan omjer suhe tvari i zelene mase!

Mario Kovačević predstavio je Syngentine hibride kukuruza, snagu Powercell™ tehnologije, a radi se o modernoj genetici za kvalitetnu silažu kukuruza. Hibridi Powercell™ tehnologije daju znatno povećan udio kvalitetne i lako probavljive kukuruzne silaže u ukupnoj količini krme. Uz "stay green" efekt, Syngentini silažni hibridi imaju i takozvanu "stay young" osobinu. Osim namjene u ishrani stoke, hibridi SY Atomic, SY Senko, SY Sincero i SY Zoan su odličan izbor i za proizvodnju bioplina.

Što je "stay young" osobina? To znači da se probavljivost zbog sporijeg starenja duži period zadržava na visokoj razini (lignifikacija kreće kasnije), što maksimizira ukupni sadržaj energije u silažnoj masi.

Široka ponuda sredstava za zaštitu ratarskih kultura

Jedinstveno i potpuno rješenje u zaštiti kukuruza od korova predstavio je prisutnima Ivica Malović sa širokom ponudom sredstava od kojih se izdvajaju Syngentine snage Lumax, Elumis Peak, Elumis Banvel i Calaris Pro.

vf
Kako su klimatski uvjeti utjecali na usjeve prošle godine

Siniša Papaik podijelio je iskustva s terena gdje se primjenjivao fungicid Elatus®Era. Ovo sredstvo svojom potpunom zaštitom lista osigurava postojanu kvalitetu i prinos zrna. To je novi, najmoćniji SDHI fungicid koji pruža potpunu zaštitu od najvažnijih bolesti lista, s posebnom snagom protiv pšenične lisne pjegavosti (Septoria tritici) i hrđe (Puccinia spp.), fuzarioza. Ima izrazito dugo djelovanje i potpuno preventivno i kurativno djelovanje. Zbog aktivne tvari SOLATENOL™ koja se snažno veže za voštani sloj lista otporan je na ispiranje kišom.

Amistar®Gold - novu dimenziju provjerene Amistar tehnologije u zaštiti uljarica nazočnima je predstavio Branko Glavaš. Ovaj fungicid koristi se na velikom broju kultura (suncokret, uljana repica, šećerna repa, žitarice u fazi registracije), pokriva širok spektar bolesti, pozitivno utječe na prinos, a zbog kombinacije dvije aktivne tvari različitog načina djelovanja vrlo mala je mogućnost pojave rezistentnosti.

Pomoć u planiranju programa zaštite voća i povrća - FQC

Syngenta predstavila Fruit Quality Contract, pomoć u planiranju programa zaštite voća i povrća

Fruit Quality Contract (FQC) je novi Syngentin projekt kao podrška apotekarima, farmerima i tehnolozima u eri zabrane i ograničenja primjene pesticida. Ovaj projekt nudi niz mjera za pomoć proizvođačima u planiranju programa zaštite usjeva prema ciljanom tržištu. Zadaća mu je zadovoljavanje svih zakonskih normi i standarda trgovačkih centara po pitanju ostatka rezidua pesticida na gotovim proizvodima od voća i povrća, objasnio je Danko Tolić.

Pred sam kraj savjetovanja Nikola Lakić predstavio je novitete Syngentinog sjemena povrća koji su u skupini visoko kvalitetnog sjemena na tržištu RH.


Fotoprilog


Tagovi

Powercell tehnologija Syngenta Terme Tuhelj Savjetovanje poljoapotekara Noviteti Elatus®Era FQC


Autorica

Marina Parlov Puljiz

Više [+]

Marina je profesorica hrvatskog jezika, a dio je prodajnog tima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]