Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nepoštene prakse
  • 23.02.2020. 13:25
  • Primorsko-goranska, Rijeka

Sud potvrdio, Plodinama kazna od milijun kuna zbog nepoštenih trgovačkih praksi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja naglašava da je riječ o prvoj sudskoj odluci donesenoj u Republici Hrvatskoj u području zabrane nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
  • 2.918
  • 271
  • 0

Upravni sud u Rijeci potvrdio je rješenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) kojim je Plodinama izrečena kazna od milijun kuna, zbog nametanja nepoštenih trgovačkih praksi, objavila je u petak Agencija na svojim internet stranicama.

AZTN naglašava da je riječ o prvoj sudskoj odluci donesenoj u Republici Hrvatskoj u području zabrane nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

Napominje ujedno kako presuda Upravnog suda donesena u tom upravnom sporu još uvijek nije pravomoćna, budući Plodine mogu podnijeti žalbu Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske.

AZTN: Iločkim podrumima kazna od 250.000 kuna zbog nepoštene trgovačke prakse

Agencija je u ožujku 2019. donijela rješenje kojim je utvrdila da su Plodine iskoristile značajnu pregovaračku snagu nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi u smislu Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom jednom svom dobavljaču te im izrekao upravno-kaznenu mjeru u iznosu nešto većem od milijun kuna.

Bila je to i prva kazna koju je AZTN izrekao prema odredbama ZNTP-a, a trgovački lanac Plodine je kažnjen s milijun i osam tisuća kuna, jer je suprotno ZNTP-u s dobavljačem mesa iz Nizozemske poslovao bez ugovora te plaćao u rokovima dužim od maksimalno dozvoljenih 30 dana, izvijestili su tada iz Agencije.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Nepoštene trgovačke prakse Kazna AZTN Plodine

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]