Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 17.11.2015. 15:00

Subvencije za opremanje kušaonica agroproizvoda

Koprivničko-križevačka županija subvencionira opremanje kušaonica sireva, vina, meda i drugih proizvoda. Rok za predaju zahtjeva je 30.12.

  • 227
  • 17
  • 0

Koprivničko-križevačka županija raspisala je javni poziv za poticanje opremanja objekata za preradu i kušanje poljoprivrednih proizvoda i to mlijeka, sireva, vina, mesnih prerađevina, rakije i meda.

Podnositelji zahtjeva mogu biti fizičke i pravne osobe koje se bave poljoprivrednim djelatnostima i imaju prebivalište odnosno sjedište na području Koprivničko-križevačke županije.

Najviši iznos subvencije je 50 tisuća kuna

Subvencionirati će se opremanje i uređenje objekata za preradu spomenutih poljoprivrednih proizvoda te nabava automatskih uređaja za prodaju proizvoda i prerađevina od mlijeka, sira, vina, mesa, rakije i meda u iznosi 25% prihvatljivih troškova, ali ne više od 50.000,00 kn. PDV se ne smatra prihvatljivim troškom. Podnositelj zahtjeva mora biti upisan u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Županija zadržava pravo obavljanja kontrole kupnje automatskih uređaja, opremanja i uređenja objekta, u razdoblju od pet godina od trenutka dodjele subvencije.

Prihvatljivi zahtjevi za subvencioniranje su samo oni koji nisu subvencionirani od strane Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i mjerama propisanim Programom ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. - 2020.

Potrebna dokumentacija

  • Dokaz o upisu u upisnik poljoprivrednih gospodarstava, primjerice, kopija rješenja o upisu u upisnik, kopija zelene iskaznice, potvrda o upisu u upisnik koju je izdala Agencija za plaćanja ili kopija zahtjeva za izravnu potporu u tekućoj godini s prijemnim štambiljem Agencije za plaćanja,
  • Kopije računa za materijal, opremu ili radove,
  • Dokaz o plaćenim računima,
  • Kopija žiro računa s IBAN-om i
  • Izjava da korisnik nije u sustavu PDV-a .

Načini i rokovi podnošenja zahtjeva

Ispunjeni zahtjev i potrebna dokumentacija mogu se donijeti osobno ili poslati preporučenom pošiljkom do 30. prosinca 2015. godine na adresu: Koprivničko-križevačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju, 48000 Koprivnica, s naznakom T-100030.

Nepotpuni zahtjevi, kao i oni uz koje nije priložena sva dokumentacija, neće se razmatrati. Detaljnije informacije mogu se dobiti na broj telefona 658-189 ili putem e-maila: zlatko.dudas@kckzz.hr

Obrazac zahtjeva i izjavu o PDV-u možete preuzeti i ispod ovoga teksta.


Dokumenti


Tagovi

Koprivničko-križevačka županija Javni poziv Prerada Kušanje Automatski uređaji Prihvatljivi troškovi Europski poljoprivredni fond Zelena iskaznica Kopija računa PDV Obrazac zahtjeva Izjava


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.


Partner

Koprivničko-križevačka županija

Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica, Hrvatska
tel: +385 (0) 48 658 135, e-mail: denis.maksic@kckzz.hr web: http://kckzz.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]