Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrivi d.o.o.
  • 07.10.2021. 15:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Studij Digitalne poljoprivrede jedinstven je i mijenja agro sektor

Ponosan sam što je AGRIVI partner studija na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek koji će u narednom razdoblju zasigurno značajno utjecati na promjene u ovom sektoru, kaže prvi čovjek tvrtke, Matija Žulj.

Foto: Lucija Bencarić
  • 412
  • 189
  • 1

Prvi put ove godine, studenti prirodnih znanosti mogu odabrati diplomski sveučilišni studij "Digitalna poljoprivreda"

Riječ je, naime, o jedinstvenom studiju za poslove budućnosti koji nudi Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek (FAZOS) u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT). 

"Pokretanjem ovog studija, Hrvatska ima priliku pozicionirati se kao centar izvrsnosti za digitalnu poljoprivredu. Značajno je što se jedan takav studij otvorio upravo u Slavoniji, našoj najvažnijoj poljoprivrednoj regiji“, istaknuo je prodekan za nastavu i upravljanje kvalitetom FAZOS-a Zdenko Lončarić te dodao kako je namijenjen studentima koji su završili agronomiju, prehrambenu tehnologiju, šumarstvo, nutricionizam, biologiju, računarstvo, ekonomiju i druge studije iz navedenih područja. 

Da je riječ o vrijednom projektu prepoznala je i tvrtka AGRIVI, a njezin osnivač i direktor Matija Žulj naglasio kako su ponosni što su partner studija koji će u narednom razdoblju zasigurno značajno utjecati na promjene u sektoru poljoprivrede.

"Iz tog razloga, najboljim ćemo studentima prve generacije ponuditi stipendije i osigurati im siguran posao“, poručio je te dodao kako su u kompaniji kontinuirano u potrazi za stručnjacima sa znanjima iz ovoga područja, koji će raditi ne samo na digitalizaciji poljoprivrede u Hrvatskoj, već na projektima digitalne transformacije najvećih globalnih proizvođača hrane.

Prva godina besplatna

Digitalizacija, naglasio je Žulj, znatno može povećati produktivnost poljoprivredne proizvodnje, popraviti lokalnu samodostatnost, poljoprivrednicima povećati zaradu, a potrošačima dati potpuno transparentan uvid u proces proizvodnje hrane koju konzumiraju.

Inače, studij se odvija na engleskom jeziku, traje dvije godine, a osim profesora s dva spomenuta fakulteta, predavači će biti i oni iz inozemstva. 

Studij kroz četiri semestra uključuje obvezne predmete iz područja poljoprivrede i računarstva, s najvećim naglaskom na nastavne cjeline (teorijske i praktične) primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija u poljoprivrednim proizvodnim, stručnim i znanstvenim sustavima. 

Završetkom se stječe 120 ECTS boda i akademski stupanj magistra inženjera agronomije (mag. ing. agr.).

Krenuli upisi u novi studij Digitalna poljoprivreda. Postani agronom budućnosti!

Trenutno su u tijeku upisi u akademsku godinu 2021./2022. koji traju do 11. listopada, slobodno je još ukupno 20 mjesta, a na prvoj će godini svi biti oslobođeni troškova školarine. 


Tagovi

AGRIVI Digitalna poljoprivreda Studij FAZOS FERIT Stipendije


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

AGRIVI d.o.o.

Ulica grada Gospića 1A, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: prodaja@agrivi.com web: https://www.agrivi.com/hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]