Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osiguranje
  • 28.05.2019. 13:40
  • Dubrovačko-neretvanska, Opuzen

Stanje u poljoprivredi je iznimno loše, traže sufinanciranje police osiguranja usjeva

Udruga proizvođača agruma i povrća "Neretvanska mladež" zatražila je od županije, gradova i općina sufinanciranje police osiguranja usjeva.

Foto: Depositphotos/marinv
  • 468
  • 59
  • 0

Udruga proizvođača agruma i povrća "Neretvanska mladež" uputila je zahtjev za sufinanciranje police osiguranja usjeva čelnicima Dubrovačko-neretvanske županije, gradovima Opuzenu, Metkoviću i Pločama te općinama Slivno, Zažablje i Kuli Norinskoj. 

"Zbog iznimno lošeg stanja u poljoprivredi doline Neretve, te sa željom da se poljoprivrednim proizvođačima financijski olakša i preuzme dio tereta osiguranja usjeva poljoprivrednih kultura, sa željom na proširenje u dijelu sufinanciranja premije osiguranja njihovih gospodarskih vozila (kombi, kamion), šaljemo vam ovaj zahtjev za sufinanciranje police osiguranja za 2019. godinu i dalje. Naime, prije ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, županija je financirala police osiguranja usjeva u iznosu 25% od premije. Ulaskom RH u EU prestalo se s navedenom mjerom. EU kroz mjeru 17.1. sufinancira police sa štetom 20-100% u iznosu od 70%, za poljoprivredne kulture koje su upisane u ARKOD. Police za štete do 20% kao i police za kulture i parcele koje nisu upisane u ARKOD nisu prihvatljive za financiranje kroz mjere ruralnog razvoja. 

S obzirom na praksu Splitsko-dalmatinske županije koja isto sufinancira iz vlastitog proračuna u iznosu od 25% premije, šaljemo vam ovaj zahtjev za ponovno uvođenje sufinanciranja police osiguranja. S obzirom na loše stanje u agraru doline Neretve, tražimo da se udio sufinanciranja poveća na 70% kao i kroz mjeru 17.1. ruralnog razvoja te da se u program sufinanciranja dodaju i gospodarska vozila vlasnika OPG-a, poljoprivrednih obrta te trgovačkih društava s registriranom poljoprivrednom proizvodnjom", stoji u zahtjevu koji potpisuje predsjednik Udruge mr.sc. Željko Bjeliš, dipl. ing.agr.   


Tagovi

Dolina Neretve Osiguranje Police osiguranje Udruga proizvođača agruma i povrća "Neretvanska mladež"


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]