Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata poticaja
  • 14.04.2015. 16:15

Sredinom svibnja isplata drugog dijela poticaja!

Drugi dio isplate izravnih plaćanja za 2014. godinu počet će za mjesec dana, sredinom svibnja i bit će završen do kraja mjeseca.

  • 12.437
  • 938
  • 0

Drugi dio isplate izravnih plaćanja za 2014. godinu počet će za mjesec dana, sredinom svibnja i bit će završen do kraja mjeseca.

Sredstva za isplatu su osigurana u državnom proračunu, pozitivna je vijest za sve hrvatske poljoprivrednike koju je iznijela glasnogovornica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Leticija Hrenković danas u Šibeniku. Time bi na račune domaćih poljoprivrednika trebalo sjesti 1,5 milijardi kuna.

"Isplata izravnih plaćanja za prethodnu godinu u svim zemljama EU ide u dva dijela, s tim da u nekim zemljama postoji mogućnost da se isplata vrši avansno, u tekućoj godini. Prva isplata u Hrvatskoj bila je za većinu poljoprivrednika u veljači. Dio, kod kojih se trebala obaviti dodatna kontrola, isplaćen je nakon obrade", pojašnjava Hrenković.

Hrvatski poljoprivrednicima će ove godine kroz izravna plaćanja biti na kraju uplaćeno tri milijarde kuna. Od tog iznosa 1,6 milijardi dolazi iz EU blagajne, a ostatak iz državnog proračuna. Visina sredstava namijenjana za izravna plaćanja iz EU izvora raste iz godine u godinu. Lani su oni iznosili 730 milijuna kuna.


Tagovi

Isplata poticaja Leticija Hrenković EU blagajna Izravna plaćanja APPRRR Državni proračun


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]