Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 20.02.2019. 11:00
  • Varaždinska, Črešnjevo

Spaljivao suhu travu pa pčelaru spalio košnice! 

Materijalna se šteta procjenjuje na oko 15.000 kuna.

Foto: Bigstockphoto/S.Borisovich (ilustracija)
  • 505
  • 109
  • 0

Spaljivao suhu travu pa pčelaru spalio košnice! Naime, kako je izvijestila Policijska uprava varaždinska, jučer, 19. veljače oko 13.30 sati, na poljskom predjelu zvanom Čret u Črešnjevu, 51-godišnjak je spaljivao suhu travu na svojem zemljištu. Tom se prilikom vatra proširila na okolna poljoprivredna zemljišta te na pčelinjak koji je bio udaljen stotinjak metara od mjesta paljenja. Pčelinjak u vlasništvu 63-godišnjaka je zajedno s dvadesetak košnica, u potpunosti izgorio, a materijalna se šteta procjenjuje na oko 15.000 kuna.

Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Beretinec. Protiv 51-godišnjaka će se podnijeti optužni prijedlog prekršajnom sucu Općinskog suda u Varaždinu, zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, navodi policija. 

Koliko je spaljivanje biljnog otpada opasno te može dovesti do nekobtrliranog požara, upozorila je jučer i Hrvatska vatrogasna zajednica. Podsjećamo, od početka godine Vatrogasno operativno središte je zabilježilo gotovo 600 požara raslinja, pri čemu je opožarena površina veća od 2.000 ha. Samo u veljači je u gašenju požara raslinja bilo angažirano 1.168 vatrogasaca, a 6 puta su djelovale zračne snage.

Svakog dana u Hrvatskoj bukne 30 požara: Biljni otpad kompostirajte - ne palite!

"Statistika zabilježenih požara raslinja Vatrogasnog operativnog središta pokazuje kako je najveći broj požara obično zabilježen u ožujku stoga apeliramo na odgovorno ponašanje građana kod poljoprivrednih radova", upozorili su vatrogasci. 


Tagovi

Požar Suha trava Košnica Šteta Pčele


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]