Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tužba
  • 21.08.2013.

Slijedi pravna bitka

Prekinuti prosvjedi, poljoprivrednici tuže Vladu Ustavnom sudu

  • 799
  • 39
  • 0

Članovi koordinacije seljačkih udruga nakon jučerašnjeg dvosatnog sastanka dogovorili su definitivni i službeni prestanak prosvjeda i dvotjedne blokade prometnica. Usvojeno je nekoliko zaključaka koje su stavili na papir, a među njima prvi je podnošenje tužbe Ustavnom sudu protiv ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine.

"Tražimo njegovu ostavku, jer on nema više što tražiti na čelu Ministarstva poljoprivrede", izjavio je Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka.

Od ministarstva poljoprivrede traže službenu objavu financijske omotnice za poticaje u maksimalnom iznosu. Zahtijevaju da se što prije proglasi elementarna nepogoda suša, te nastavljaju s prikupljanjem potpisa s kojima Europskoj uniji žele pokazati kakvo je stanje u hrvatskoj poljoprivredi, te traže sastanak s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem.

"Ministarstvo skriva podatke ne samo od poljoprivrednika nego i prema uredima u županijama. Očito je da je taj novac usmjeren na plaće. Administracija u Ministarstvu poljoprivrede dolaskom ove vlasti znatno je povećana. Ustavnom sudu ćemo ovih dana dati argumente, a o svemu ćemo izvijestiti i javnost. Ako ne naiđemo na razumijevanje na Ustavnom sudu, pravnim putem idemo do Strasbourga", istaknuo je Antun Laslo.

Na pitanje zašto je izostala šira podrška poljoprivrednika prosvjednicima, Laslo odgovara kako je osnovni krivac informacija o tome da će policija kažnjavati prosvjednike s 30 do 50 tisuća kuna, što je za većinu nedokučivo. On, međutim, vjeruje da nitko neće dobiti tako veliku kaznu.


Tagovi

Prosvjedi Tomislav Pokrovac Tihomir Jakovina Antun Laslo Ivo Josipović Ustavni sud Tužba Poticaji

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]