Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lokalne akcijske grupe
  • 01.10.2014. 09:05

Slavonski LAG-ovi i pčelarske udruge u Francuskoj

Sudionici studijskog putovanja su u Francuskoj posjetili LAG Cevennes, udruge i zadruge lokalnih pčelara, kao i poljoprivredna gospodarstva i tvrtke koja se bave proizvodnjom i plasmanom meda, voća i povrća te ekoloških proizvoda.

  • 153
  • 8
  • 0

Uz podršku i inicijativu Virovitičko-podravske županije, predstavnici ukupno osam lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) s područja Slavonije, organizirali su zajedno sa slavonskim županijama i njihovih 10-tak pčelarskih udruga, studijsko putovanje u Francusku u razdoblju od ponedjeljka 22. do subote 27. rujna 2014. godine.

Studijsko putovanje je osmišljeno kako bi se slavonskim LAG-ovima približio način funkcioniranja LAG-ova u staroj zemlji članici koja LEADER pristup primjenjuje već 20-ak godina te kako bi se slavonski LAG-ovi upoznali s projektima koje su francuski LAG-ovi realizirali, odnosno koje u ovoj fazi već pripremaju u razdoblju 2014. – 2020. u okviru lokalnih razvojnih strategija u svojim ruralnim područjima. Dane su jasne smjernice i konkretni primjeri provedbe mjera kroz različite projektne aktivnosti te je naglašena potreba za institucionalnim povezivanjem interesnih grupacija i sektora u cilju provedbe i realizacije strategije.

Slavonskim pčelarima je ovaj posjet poslužio za kvalitetno sagledavanje i otklanjanje mogućih pretpostavki koje se u postupku zaštite izvornosti Slavonskog meda mogu javiti kao okolnosti koje utječu na slijed i duljinu trajanja postupka registracije. Virovitičko-podravska županija je inicijator projekta Zaštita oznakom izvornosti Slavonskog meda koji se od proljeća 2014. provodi na području Slavonije.

Sudionici studijskog putovanja su u Francuskoj posjetili LAG Cevennes, udruge i zadruge lokalnih pčelara, kao i poljoprivredna gospodarstva i tvrtke koja se bave proizvodnjom i plasmanom meda, voća i povrća te ekoloških proizvoda. Kroz realizirano studijsko putovanje ostvaren je prvi korak prema budućoj uskoj suradnji i međusobnom povezivanju LAG-ova s područja Slavonije s LAG-ovima u Francuskoj.

Lokalne akcijske grupe koje su posjetile Francusku: LAG Virovitički prsten, LAG Marinianis, LAG Papuk, LAG Zeleni trokut, LAG Karašica, LAG Baranja, LAG Vuka-Dunav, LAG Bosutski niz.


Tagovi

LAG Izvornost Pčelari Med Razvojna strategija Lokalne akcijske grupe Pčelarske udruge LEADER Zaštita Francuska OPG Studijsko putovanje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo