Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nevrijeme
  • 17.06.2019. 09:00

Slavoniju pogodila tuča veličine loptice za golf, a kod Nove Gradiške zabilježena pijavica

U večernjim je satima jaka oluja s grmljavinom pogodila i Zagreb, a IstraMet je objavio informaciju kako je njihov radar u razmaku samo dva sata registrirao čak 16.360 udara munja.

Foto: Stela Miković Stojić/neverin.hr
  • 951
  • 134
  • 0

Samo pet dana je prošlo od posljednje tuče, veličine šake, koja je pogodila Gorski kotar i središnju Hrvatsku. Pitanje je jesu li se štete uopće počele zbrajati kada je stiglo novo veliko nevrijeme. 

Naime, kako piše neverin.hr, do popodnevnih sati, snažno nevrijeme praćeno jakim grmljavinskim pljuskovima, tučom, čak i pijavicom na kopnu, zadesilo je dio Slavonije, unutrašnjost Dalmacije te gorsko područje. U večernjim je satima jaka oluja s grmljavinom pogodila i Zagreb, a IstraMet je objavio informaciju kako je njihov radar u razmaku samo dva sata registrirao čak 16.360 udara munja

U okolici Novske i Okučana padala su velika zrna tuče, veličine loptice za golf (naslovna fotografija) i koja je, kako navodi index, oštetila nekoliko automobila. Može se samo pretpostaviti kakve je štete napravila na usjevima i u voćnjacima. Nešto manja tuča padala je u Dalmatinskoj zagori, a pijavica, odnosno njezin začetak zabilježena je kod Nove Gradiške. 

U poslijepodnevnim satima kiša, pljuskovi i tuča zabilježeni su iznad Dinarida i na padinama Kamešnice, sve do Hrvaca dok je u 18 sati jako nevrijeme praćeno tučom veličine oraha zahvatilo Gospić i okolicu. 

Osim u Hrvatskoj, olujno je nevrijeme pogodilo i druge europske zemlje, Češku, Poljsku, Švicarsku i  Francusku gdje su dvije žene poginule u oluji koja je donijela jaku kišu, tuču i poplave. 

Temperatura koja je pala uslijed nevremena na kopnu je donijela promjenjivo i svježije vrijeme.  Državni hidrometeorološki zavod prognozira kako će danas povremeno biti kiše, mjestimice i pljuskova s grmljavinom. Na Jadranu sunčanije i većinom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima, a duž ostatka obale vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna od 24 do 28 , na Jadranu od 28 do 32 °C.

Slično će se vrijeme nastaviti i tijekom sutrašnjeg dana, a u srijedu će biti sunčanije uz postupnu stabilizaciju uz lokalne poslijepodnevne pljuskove. 


Tagovi

Nevrijeme Tuča Loptica za golf Pijavica Munje Olujni udari Novska Okučani Dalmatinska zagora


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]