Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klaonica ovaca
  • 12.11.2019. 18:00
  • Velika Britanija

Skrivena kamera otkrila okrutno ponašanje prema ovcama pred klanje

Video iz klaonice, koja je navodno pod istragom, prikazuju i leševe ovaca koje leže na podu klaonice, bez da se zna uzrok smrti.

Foto: Animal Equality
  • 3.269
  • 415
  • 0

Skrivene kamere koje su postavili borci za prava životinja, otkrile su novi slučaj okrutnosti prema domaćim životinjama. Ovoga puta u pitanju su ovce, snimljene u klaonici Farmers Fresh u Wrexhamu, na sjeveru Walesa u Velikoj Britaniji. Životinje dolaze u klaonicu gdje pokretnom trakom odlaze do mjesta gdje bi trebale biti omamljene i zaklane, piše Daily Mail

Pokidana transportna traka gnječi ovce

No, na snimci se vidi kako je pokretna traka pokidana, žive ovce u nju upadaju, traka ih gnječi ili se bore pod težinom drugih, već uginulih ovaca. Takvim, već omamljenim ovcama, klaoničari usput režu grkljan. 

Video iz klaonice, koja je navodno već pod istragom, prikazuju i leševe ovaca koje leže na podu klaonice, bez da se zna uzrok smrti. 

Zbog svega ovoga, organizacija Animal Equality UK optužila je ovu klaonicu za nanošenje bespotrebne patnje ovcama te kršenje stroge kontrole klanja te pozvala FSA da odmah poduzme mjere. Ova je snimka nastala u srpnju i kolovozu, tek mjesec dana nakon što je ta klaonica već bila pod istragom zbog gaženja i bacanja ovaca u klaonici. 

Sustavno zanemarivanje dovodi do još više patnje

Vršiteljica dužnosti izvršnog direktora za ravnopravnost životinja u Velikoj Britaniji, Abigail Penny, rekla je: "Ove životinje koje se ne mogu obraniti, tretiraju se kao roba, puštene su na transporter koji ih dovodi do njihove smrti. Klaonice su inherentno nemilosrdna mjesta, ali ovo sustavno zanemarivanje - što je pogoršano loše dizajniranom i neodržavanom opremom - uzrokuje još više nevolje za ovu prestrašenu janjad i ovce. Zahtijevamo pravdu za ove ranjive životinje. Agencija za standarde hrane mora odmah poduzeti mjere protiv poljoprivrednika Fresh Walesa i njihovih službenika koji nisu uspjeli u svojim dužnostima."

U izjavi FSA je rečeno kako će započeti sa istragom na temelju snimaka, skupa s istragom koja već traje. "Agencija za standarde hrane vrlo ozbiljno shvaća dobrobit životinja u klaonicama", rekao je glasnogovornik FSA-e.

Užas klaonice ovaca pogledajte u videu ispod. 


Tagovi

Klaonica ovaca Patnja životinja Okrutnost nad životinjama Mučenje životinja


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]