Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PMT
  • 27.05.2016. 19:30

Šepurili se modeli Fendta, Valtri i Vaderstada

U industrijskoj zoni u Otoku, Poljoopskrba međunarodna trgovina imala je dan za svoje glavne adute. Finska Valtra već je poznati brand ove tvrtke, a od nedavno tu je i njemački Fendt.

  • 2.432
  • 275
  • 0

Vreli kasno svibanjski dan. Na cesti Otok - Komletinci - Nijemci, dan je bio za vrele konjske snage. U industrijskoj zoni u Otoku, Poljoopskrba međunarodna trgovina imala je dan za svoje glavne adute. Finska Valtra već je poznati brand ove tvrtke, a od nedavno tu je i njemački Fendt.

Dani otvorenih vrata Poljoopskrbe

Među njima i onaj najveći se šepurio, Fendt 1050 od 500 konjskih snaga. Na ovim, kako su nazvali Danima otvorenih vrata Poljoopskrbe izložili su i Vaderstad mehanizaciju sa svojim Rapid, Tempo i drugim strojevima za pripremu tla, te sjetvu. PMT je inače i zastupnik Bauer opreme za navodnjavanje tako da smo vidjeli i nekoliko tifona s opremom, te u radu Avant teleskopski utovarivač.

Zvijezda dana je bio Fendt od 500 konjskih snaga. Najveći serijski proizveden traktor te snage nakon probnih i ispitnih sati krenuo je na tržište.

Franjo i Adam Dominković, direktori tvrtke dočekivali su svoje goste pokazivali strojeve i u hladovini servisne radionice grandiozno servisno prodajnog centra kraj Otoka ponudili tradicionalnim slavonskim kobasicama, slaninom, šunkom, te rakijom i hladnim pivom.

Fendt zvijezda dana

Zvijezda dana je ipak bio Fendt od 500 konjskih snaga. Najveći serijski proizveden traktor te snage nakon probnih i ispitnih sati krenuo je na tržište, a kako saznajemo i taj primjerak kojega smo i vozili u Otoku našao je već kupca u županjskom kraju. Valtra, to je posebna priča, posebni ljubimci djelatnika Poljoopskrbe. Traktori do 200 konjskih snaga. Već dugo prisutni kod poljoprivrednika Hrvatske, a posebno istočne Hrvatske. Vidjeli smo modele svih serija, a tko je želio mogao je svaki od strojeva i provozati.

Švedski Vaderstad stari je brand ove tvrtke, ali vječno s novim i dorađenim suvremenim modelima. Rapid sijačica sije sve od sitnozrnatih kultura do kukuruza. Poznat je i po tome što se vrlo lako prebacuje s jedne sjetve na drugu. A zahvaljujući suvremenoj tehnologiji radi se o bržoj sjetvi i do tri puta većem kapacitetu sjetve.

Imali smo priliku vidjeti i Top Down fleksibilni stroj za plitku obradu tla, a po mogućnosti obavlja i duboku obradu tla. Na radne dubine od pet do 25 cm. Carrier je poznat po efikasnoj obradi tla, i moguće ga je vidjeti također na izložbenom prostoru u Otoku.


Fotoprilog


Tagovi

Valtra Vaderstad Fendt Otok PMT Dominković Konjske snage Bauer


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!