Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetodavna služba
  • 15.12.2016. 10:30

Savjetodavna služba uz novog ravnatelja

Zdravka Tušeka iz Bedekovčine, Ministarstvo poljoprivrede imenovalo je vršiteljem dužnosti ravnatelja Savjetodavna službe u poljoprivredi i šumarstvu.

Foto: Robert Anic/PIXSELL
  • 2.063
  • 221
  • 0

Vršitelj dužnosti ravnatelja Savjetodavne službe odsad je Zdravko Tušek, diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u radu Ministarstva poljoprivrede, Savjetodavne službe i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Dosadašnji ravnatelj Hrvoje Horvat ostaje u Službi kako bi nastavio daljnji razvoj u području EU fondova i međunarodnih projekata. U Uredu ravnatelja obavljena je primopredaja u prijateljskom ozračju pri čemu je novi ravnatelj istaknuo da želi nastaviti sa započetim aktivnostima i pozitivnim promjenama u radu.

Inače, Zdravko Tušek je na čelu općinske organizacije HDZ-a Bedekovčina.

Savjetodavna služba je prvi doticaj poljoprivrednika s poljoprivrednom politikom, pravilnicima, zakonima i poljoprivrednim mjerama, a bavi se edukacijom i informiranjem poljoprivrednika. Preko 95% zaposlenih u Savjetodavnoj službi je visokoobrazovano - tu je velik broj magistara i doktora znanosti iz različitih područja koja pokrivaju sve grane poljoprivrede.

Trenutno služba broji preko 270 zaposlenih, a funkcionira kroz središnji ured u Zagrebu i stotinjak ureda diljem Hrvatske.

15 godina u Savjetodavnoj službi!

"Za mene osobno, nakon mog 15-godišnjeg radnog iskustva u Savjetodavnoj službi i Ministarstvu poljoprivrede na različitim vodećim funkcijama, moja referenca je akreditacija Agencije za plaćanje u poljoprivredi, a ovo dolazi kao vrhunac dosadašnje karijere. To je veliko priznanje aktualnog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, koji od mene očekuje da Savjetodavna služba ubuduće pomogne poljoprivrednicima da se lakše i kvalitetnije bore na tržištu, da dobivaju informacije koje su bitne za njihovu proizvodnju, a također da lakše i jednostavnije koriste sredstva iz EU fondova, koja su namijenjena baš poljoprivrednim proizvođačima", rekao je za zagorje-international Zdravko Tušek, novoimenovani v. d. ravnatelja Savjetodavne službe.

S obzirom na dugogodišnje iskustvo Zdravka Tušeka u resoru poljoprivrede za očekivati je i nove projekte i planove u radu Savjetodavne službe.

Foto: Robert Anic/PIXSELL


Tagovi

Zdravko Tušek PSS


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer