Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 15.08.2022. 14:35

Sastanak napuštaju ratari: Gde su sve blokade poljoprivrednika?

Poljoprivrednici iz okoline Kragujevca upozorili su danas da će "Srbija stati" ako današnji pregovori sa premijerkom Srbije Anom Brnabić ne budu uspešni.

Foto: Milan Milošević
  • 6.187
  • 3.374
  • 0

Dok pregovori još uvek traju u zgradi Vlade između premijerke u tehničkoj Vladi Anom Brnabić i predstavnika Ministarstva poljoprivrede i finansija, Privredne komore Srbije, proizvođača ulja, predstavnika trgovinskih lanaca sa ratarima koji protestuju, većina gradova i opština u Srbiji je blokirano.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" je saopštilo da i danas na putu Beograd - Zrenjanin, kod Čente, dolazi do povremene obustave saobraćaja. Kako piše zrenjanjiski.com put blokiraju nezadovoljni poljoprivrednici.

Sedmi dan protesta donosi nam najradikalnije do sad proteste paora sa severa Vojvodine; celodnevnu blokadu raskrsnice kod "Patrije", piše subotica.com. Zemljoradnici su zatražili da Grad formira Krizni štab radi procene štete i proglašenja suše. Protestima se od jutros pridružilo još subotičkih paora, pa je tako u gradu više od 100 traktora koji su blokirali jednu od najfrekventnijih raskrsnica u gradu.

U Novom Sadu je osim Bulevara Mihaila Pupina, blokiran i ulazak u Jevrejsku ulicu kod Srpskog narodnog pozorišta.

Kako dalje pišu mediji, blokirani su i drugi gradovi Vojvodine. 

Poruka poljoprivrednika iz Šumadije

Blokada u Desimirovcu protiče uz dobru komunikaciju policije i poljoprivrednika. A, poljoprivredne mašine se nalaze i na putu Kragujevac - Lapovo kod Batočine.

Kako je rekao poljoprivrednik Slavko ilić za Tanjug koji je izašao sa sastanka, traktori su krenuli iz Vršca, Pančeva, Kragujevca, Požarevca i drugih gradova u Beograd, ali da ih je zaustavila policija. Nezadovoljnog Ilića pratio je i Radoslav Adamović ispred Inicijative za opstanak srpskog poljoprivrednika koji je napustio pregovore.

Kako saznaje Glas Šumadije, pregovori u Vladi Srbije "zapeli su" oko cene koju uljare nude proizvođačima suncokreta, a ona je trenutno 75 dinara. Članovi pregovaračkog tima izjasnili su se da izlaska iz pregovaračke sale nema dok se konačni dogovor oko cene ne bude postigao.

Kako je rekao za Betu, predsednik Udruženja "Stig" Nedeljko Savić, za članove tog udruženja bila bi prihvatljiva cena od 650 evra po toni, odnosno 83 do 84 dinara po kilogramu suncokreta.

Poljoprivrednici iz okoline Kragujevca upozorili su danas da će "Srbija stati" ako današnji pregovori sa premijerkom Srbije Anom Brnabić ne budu uspešni, saznaje ova agencija. Za to vreme poljoprivrednici se neće sklanjati do daljeg.


Tagovi

Protest Blokada Ratari Pregovori Zahtevi Nedeljko Savić Ana Brnabić


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...