Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 27.07.2022. 14:00

S polja ukradena tona luka, iz plastenika rajčice, a otuđeno i vozilo s košnicama

No, to nije sve - obrali su kradljivci i krastavce, tikvice, pokušana je krađa kokoši...

Foto: Depositphotos/kreatorex
  • 1.269
  • 277
  • 0

Između 23. i 25. srpnja, u poljskom predjelu zvanom "Kotec", u blizini Ivanovca, nepoznati počinitelj je s oranice ukrao oko 1.000 kg luka, objavila je Policijska uprava međimurska. 

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a iz policije navode da će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U istoj županiji, ali 12. srpnja u poslijepodnevnim satima u Držimurcu, s njive koja se nadovezuje na stražnji dio dvorišta obiteljske kuće, nepoznati počinitelj ukrao je nekoliko stotina kilograma krastavaca i 31-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

U razdoblju od 26. lipnja do 8. srpnja u polju zvanom "Bistrec", nedaleko Donjeg Vidovca, nepoznati je počinitelj s njive, vlasništvo OPG-a, ukrao petstotinjak kilograma tikava, sorte Golica. Materijalna šteta također je procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

Nestalo vozilo s košnicama

Policijska postaja Vukovar je pak zaprimila kaznenu prijavu 74-godišnjeg Osječanina u kojoj je naveo da mu je u okolini područja Ludvinaca nestao teretni automobil, kojeg nije koristio u prometu nego ga je prenamijenio za pčelarstvo.

Kako navode, u njemu je bilo i nekoliko desetaka košnica, ali bez pčela.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske navode da je prijavitelju time pričinjena materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna.

Provode se izvidi, a nadležnom državnom odvjetništvu će dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo krađe.

Krađa rajčica i kukuruza

Kako piše icv, kradljivci su poharali i OPG Šelimber iz Sedlarice i to dva puta.

Prvo su u noći, sa 16. na 17. srpanj ukrali 300 kilograma rajčice iz plastenika, a potom s nedjelje na ponedjeljak, odnosno s 24. na 25. srpanj još 300 kg rajčice i 1.000 klipova kukuruza šećerca. 

Dodajmo i da je na području PU međimurske, brzom reakcijom interventnih policajaca pronađen kradljivac kokoši. Naime, 12. srpnja dvadesetak minuta nakon ponoći u Nedelišću, iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici Sajmište, nepoznati počinitelj ukrao je 16 kokoši iz nezaključanog kokošinjca, vlasništvo 61-godišnjaka. 

Petnaestak minuta kasnije, između Nedelišća i Gornjeg Hrašćana, pronađen je 32-godišnjak od kojeg su oduzete ukradene životinje i vraćene vlasniku.


Tagovi

Krađa Vozilo Košnice Povrće Krađa kokoši


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]