Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 03.10.2019. 13:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Orlovac

S pašnjaka ukrali tri mjeseca staro simentalsko tele!

Nažalost, krađa teleta nije jedina koja se dogodila proteklih dana u Lijepoj našoj jer su nepoznati kradljivci vlasniku iz voćnjaka otuđili nekoliko tona jabuka!

Foto: Pixabay/hans (ilustracija)
  • 1.847
  • 143
  • 0

Krađe i dalje pune policijske stupce. Tako je s pašnjaka u predjelu zvanom Orlovačke nove livade ukradeno simentalsko tele, staro 3 mjeseca! 

Kako navodi Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska, krađu je u utorak 1. listopada, prijavio jedan mještanin Orlovca pokraj Nove Rače. Naveo je da mu je netko u noći 29./30. rujna, s pašnjaka u predjelu zvanom Orlovačke nove livade ukrao jedno simentalsko tele, staro 3 mjeseca, vrijedno 5000 kuna. 

Nekoliko tona jabuka različitih sorti otuđeno je, pak, iz voćnjaka 54-godišnjaka iz Zagreba, koji se nalazi pokraj Mohova u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Krađa se dogodila između 16. i 30. rujna, a materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Kradu se i drva. Tako je u srijedu u Policijskoj postaji Ogulin zaprimljena prijava 77-godišnjaka da je nepoznati počinitelj iz njegove šume na području Josipdola posjekao i otuđio desetak stabala hrasta i oštetio više mladih stabala bjelogorice. Na mjestu događaja slijedi očevid i daljnje kriminalističko istraživanje, navodi Policijska uprava karlovačka. 

Pripremio za prodaju, javio kupcima, a onda mu ukrali 400 kilograma ekološkog češnjaka

Podsjećamo, nedavno je čak 400 kilograma ekološkog ličkog češnjaka ukradeno s imanja obitelji Pikula u selu Počitelj na obroncima Velebita. Za nepoznatim počiniteljem ili više njih, intenzivno traga lokalna policija, a vlasnik Željko Pikula zbraja štetu, ne samo ukradenog češnjaka već i alata, strojeva pa i tepiha. 

Štetu šokirani poljoprivrednik procjenjuje na više od 50.000 kuna. 


Tagovi

Krađa Policija Ukradeno tele Ukradene jabuke Šumska krađa


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]