Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vrijedna donacija
  • 05.04.2020. 13:30
  • Zadarska, Zadar

S malog OPG-a za zadarsku bolnicu: Denis Barić darovao sapune s oznakom HOP

Naši sapuni su od 100% ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Oni čuvaju kožu i vraćaju joj vitalnost i kao takvi poslužit će medicinskom osoblju za održavanje higijene, ističe Barić.

Foto: arhiva Denisa Barića
  • 702
  • 664
  • 0

Dobro je činiti dobro jer dobro se dobrim vraća, smatra i Denis Barić, vlasnik istoimenog OPG-a i predsjednik Otočnog sabora RH. Kad je počela kriza s aktualnim koronavirusom, kontaktirao je Stožer civilne zaštite Zadarske županije i Opću bolnicu Zadar sa željom da pomogne medicinskom  osoblju.

Donacija od srca

“Izrazili smo želju za donacijom naše trenutne zalihe proizvedenih sapuna koji su spremni za upotrebu”, kaže Barić, a kada je stigao pozitivan odgovor, donaciju je i uručio. “Osjećaj je fantastičan”, rekao je Barić ne krijući zadovoljstvo što je njegov “mali OPG s otoka Iža” darovao jedan od svojih proizvoda osoblju bolnice.

“Naši sapuni su od 100 % ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Ne isušuju, imaju veliku količinu antioksidanta (polifenola) koji čuvaju kožu i vraćaju joj vitalnost i kao takvi poslužit će medicinskom osoblju za održavanje higijene, ali ujedno i za njegu svoje kože”, ističe Barić. Uz ekstradjevičansko maslinovo ulje i spomenuti sapun, na OPG-u Denisa Barića proizvode i čaj od maslinovog lista te svijećnjake i druge suvenire od maslinovog drva. Svi imaju oznaku HOP-a i višestruko su nagrađivani o čemu je Agroklub nedavno pisao.

Klaster pozvao trgovačke lance

Barićevu gestu pohvalila je i Julijana Radović Longin, voditeljica udruge Poslovni klaster Hrvatski otočni proizvod. Ona je pozvala i ostale nositelje  HOP da doniraju svoje proizvode u svrhu solidarnosti i borbe s virusom Covid-19. “Kontaktirajte svoje lokalne Stožere civilne zaštite na otocima i darujte  svoje proizvode”, poručuje voditeljica Julijana.

Poker odličja iz stoljetnog maslinika otočnog predsjednika Denisa Barića

Istodobno, Klaster poziva sve zainteresirane trgovačke lance da ostvare suradnju s proizvođačima i u svojim trgovinama ponude domaće otočne proizvode označene s navedenom oznakom te poziva i sve ljubitelje originalnih tradicionalnih proizvoda da kupuju i na taj način podrže domaću proizvodnju na otocima.

Podsjetimo, projekt označavanja započeo je prije 13 godina s ciljem poticanja proizvodnje izvornih i kvalitetnih proizvoda s otoka.

Više od 1.000  označenih  proizvoda

Oznaku HOP Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodjeljuje proizvodima koji zadovoljavaju kriterije izvornosti, tradicije i izvrsnosti te na taj način podupire očuvanje tradicije i baštine kao i razvoj hrvatskih otoka.

Od 2007. do danas 324 otočnih proizvođača steklo je pravo korištenja oznake (od kojih je 27 ekoproizvođača, 28 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla i osam proizvođača s oznakom izvornosti) za 1.121 proizvod i proizvodnu liniju sa 26 hrvatskih otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba, Zlarin, Kaprije, Krapanj) i poluotoka Pelješca.

Lani je u Zadru održan 2. po redu Sajam otočnih proizvoda koji je okupio zavidan broj proizvođača, a trajao je od 23. do 25. kolovoza. Sajam je pokrenut s ciljem poticanja razvoja otočne proizvodnje i ostanka stanovništva na otocima te brendiranja proizvoda prestižnom oznakom HOP koja se dodjeljuje svake godine.

“Nadamo se da će se Sajam održati i ovoga ljeta”, optimistički poručuje Julijana Radović Longin.


Tagovi

OPG Denis Barić Donacija OB Zadrar Julijana Radović Longin Poslovni klaster HOP


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]