Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obnovljiva energija
  • 06.12.2015. 16:30

RWE će investirati u obnovljive izvore energije

Drugi najveći njemački dobavljač energije ovih je dana objavio radikalni plan preustroja, u sklopu kojeg planira izdvojiti najzdravije dijelove poslovanja - obnovljivu energiju, elektrane i maloprodaju - u zasebno poduzeće.

  • 190
  • 8
  • 0

Njemački energetski div RWE mogao bi utrostručiti ulaganja u energiju vjetra i sunca u sklopu velike ekspanzije dijela poslovanja s obnovljivim izvorima energije, najavio je izvršni direktor Peter Terium u razgovoru za Reuters.

Drugi najveći njemački dobavljač energije ovih je dana objavio radikalni plan preustroja, u sklopu kojeg planira izdvojiti najzdravije dijelove poslovanja - obnovljivu energiju, elektrane i maloprodaju - u zasebno poduzeće s izlistanim dionicama.

Restrukturiranje poslovanja

Cilj je preustroja zaštititi ih od krize u poslovanju s konvencionalnim izvorima energije, koja je proizašla iz odluke njemačke vlade o zatvaranju nuklearki do 2022. godine i oštrog pada veleprodajnih cijena električne struje.

U prvom intervjuu nakon objave plana restrukturiranja - koji su ulagači ocijenili hrabrim potezom - izvršni direktor Terium izjavio je da bi godišnja ulaganja u segment obnovljivih izvora energije mogli utrostručiti na milijardu eura. Nije želio govoriti o vremenskom okviru za planirana ulaganja, napominjući kako grupa neće ići u ekspanziju pod svaku cijenu.

"Ne želimo rasipati novce. Ključna je profitabilnost", kazao je Terium koji je dužnost izvršnog direktora RWE-a preuzeo 2012. godine.

Hvataju korak s konkurencijom

RWE se kasnije priključio valu proizvodnje energije iz obnovljivih izvora pa pokušavaju uhvatiti korak s konkurencijom u tom najbrže rastućem segmentu industrije električne energije.

Usporedbe radi, RWE može pripisati 8% progošlogodišnje EBITDA-e segmentu obnovljivih izvora, nasuprot 18% koliko je taj segment zaslužan u većem njemačkom konkurentu E.ON-u.

Plan restrukturiranja još mora dobiti odobrenje nadzornog odbora kompanije koji se sastaje 11. prosinca, podsjeća Reuters.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

RWE Obnovljivi izvori energije Peter Terium EBITDA E.ON

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]