Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kontrola izvoza
  • 18.01.2023. 18:00

Rusija će kontrolirati izvoz žitarica? Putin: Gledajte što se događa u Europi

Vladimir Putin je na sastanku vlade poručio da su Rusiji apsolutno potrebne stabilne rezerve

Foto: Depositphotos/robert_g/Free2014
  • 976
  • 91
  • 0

Treba kontrolirati opseg izvoza žitarica iz Ruske Federacije, potrebne su stabilne rezerve na domaćem tržištu, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku vlade u utorak, piše Interfax.

"Ne možemo dopustiti da sve ode u inozemstvo. Unatoč svim logističkim ograničenjima i tereta i osiguranja, već je otišlo. Definitivno nam trebaju rezerve", poručio je naglasivši kako se ne zna što će donijeti 2023. godina. 

"Pogledajte što se događa. U Europi je toplo vrijeme, a u Turkmenistanu - danas sam razgovarao s predsjednikom - minus 25. U Uzbekistanu minus 23. A što će biti s nama? Ne možemo sa sigurnošću znati", zabrinut je Putin koji je ponovio da toj zemlji apsolutno trebaju stabilne rezerve te da ih moraju sačuvati. 

Kaže kako je o tome već razgovarao s premijerom Mihailom Mišustinom. "Želim još jednom naglasiti i zamoliti premijera da to uzme pod kontrolu - ako treba, osigura financijska sredstva za tvrtke u sektoru agroindustrije kako bi uspješno obavili žetvu 2023., za razvoj stočarstva, preradu poljoprivrednih proizvoda", nabrajao je te visoko ocijenio rezultate rada u poljoprivredi u 2022. godini.  


Tagovi

Ruske žitarice Kontrola izvoza Vladimir Putin Rezerve Europa 2023 Izvoz žitarica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]