Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 24.12.2014. 08:40

Ribarima isplaćeno 33 mil. kuna

Isplaćena je državna potpora za III. kvartal 2014. godine po modelu poticanja proizvodnje u ribarstvu u iznosu od 33.054.435,85 kn.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 204
  • 9
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je državnu potporu za III. kvartal 2014. godine, po modelu poticanja proizvodnje u ribarstvu u iznosu od 33.054.435,85 kn.

Ova potpora odnosi se na slatkovodnu ribu, autohtone vrste bijele morske ribe i mlađ, za malu plavu ribu, školjke te prerađene proizvode ribarstva. Navedena je potpora jedna od tri mjere potpore ribarstvu koje će Hrvatska isplaćivati tri godine od ulaska u EU.

Naime, sukladno Ugovoru o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, Hrvatskoj je omogućeno zadržavanje postojećih potpora (koje je dodjeljivala državna i lokalna razina) tijekom tri godine nakon pristupanja EU. Hrvatskoj su nakon pristupanja Europskoj uniji dostupni modeli potpora u ribarstvu kao i svakoj drugoj državi članici, a u okviru Zajedničke ribarstvene politike.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

APPRRR IPARD Državna potpora Mjere potpore ribarstvu Zajednička ribarstvena politika Slatkovodna riba Mlađ Bijela morska ribe Školjke Prerađeni proizvodi ribarstva