Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 04.06.2020. 10:00

Reorganizacija Lemkena: stvarat će nove, kombinirane strojeve

Lemken namjerava ojačati i proširiti se na tehnologiju obrade tla i proizvoda za njegu usjeva kako bi održali svoju poziciju inovativnog lidera na tržištu.

Foto: Lemken
  • 744
  • 80
  • 0

Sve češće rasprave o održivoj njezi usjeva kao i stalno povećanje regulatornih zahtjeva na različitim tržištima, naveli su LEMKEN da trajno prekine proizvodnju konvencionalnih prskalica. Ova tvrtka, koja je specijalist za profesionalnu poljoprivredu, i dalje se drži svojih principa - znanja, kvalitete i inovacija, a u kombinaciji sa sveobuhvatnom ponudom usluge kupcima, poljoprivrednici mogu birati između širokog asortimana visokokvalitetne tehnologije za obradu tla i njegu usjeva.

"Nakon više od 10 godina poslujući u ovom segmentu, nismo dostigli veličinu značajnu za tržište. Pravni zahtjevi na svakom od naših tržišta se povećavaju i postaju sve različitiji. To znači da ne postoji niti jedan model Lemkenove prskalice koji može udovoljiti našim standardima kvalitete i raznim preferencijama kupaca, čime bismo mogli postići zadovoljavajući ciklus proizvodnje. Također vidimo da su, čak i sa stajališta potrošača, granice za primjenu pesticida sve više. Iako smo na posljednjoj Agritechnici predstavili nekoliko novih modela, biramo ovaj trenutak da na odgovaran način iz našeg asortimana izbacimo prskalice", rekao je generalni direktor Anthony van der Ley.

Kupnjom Steketeea stvarat će nove, kombinirane strojeve

Ova obiteljska tvrtka poduzima taj korak kako bi se snažno i neovisno pozicionirala za budućnost, poručuju. To znači da namjeravaju ojačati i proširiti se na tehnologiju obrade tla i proizvoda za njegu usjeva kako bi održali svoju poziciju inovativnog lidera na tržištu. Pritom će se briga o usjevima u budućnosti usredotočiti na održiva rješenja za njihovu njegu (uključujući nedavno uvedene rasipače gnojiva). Zbog toga je Lemken prije dvije godine kupio nizozemsku tvrtku Steketee.

EK predlaže: 50% manje pesticida, 20% gnojiva, ali i poticaji za eko proizvodnju?

Time, ističu iz tvrtke, stvaraju mogućnost kombiniranja mehaničkog suzbijanja korova s preciznim, selektivnim prskanjem u trake ili ciljano na određeni mjesto, čime se pridonosi ekološki prihvatljivim rješenjima u usporedbi s klasičnim tretiranjem. Istodobno, novi postupak štedi poljoprivrednicima vrijeme i novac.

Van der Ley naglašava da se želi zadovoljiti sve veća potražnja za mehaničkim suzbijanjem korova s inteligentnim navođenjem. No, o čemu se točno radi?

vd
Proizvodni pogon u Harenu

"Steketee posjeduje i najinteligentniju tehnologiju kamera na tržištu. Želimo ove strojeve povezati s našim digitalnim rješenjima i učiniti ih prilagodljivima. Klima se danas vrlo brzo mijenja. Zbog toga se poljoprivrednici i izvođači pozicioniraju, bilo da se bave organskim ili konvencionalnim načinom uzgoja te biraju najbolji model kako bi mogli pametno i održivo gospodariti usjevima. To je buduća tema za sve nas, osigurati globalnu sigurnost hrane usprkos ograničenjima zaštite okoliša".

Proizvodnju usmjeravaju na sijačice i strojeve za obradu tla

Iz tvrtke dodaju kako će se njihov pogon u Harenu (Emsland) u kojem su se proizvodile prskalice zadržati te će ga proširiti kako bi se ondje sastavljale sijačice. Ovaj korak omogućit će buduće širenje kako bi se zadovoljio nagli porast potražnje za tim proizvodima i stvorio prostor za buduće modele te vrste mehanizacije kao i preciznu sjetvu. Također će se osloboditi dodatni kapaciteti na pogonu u Alpenu za proizvodnju opreme za obradu tla. 

Napominju da je poljoprivrednicima koji već posjeduju Lemken prskalicu zajamčena stalna opskrba zamjenskih dijelova kao i stalni pristup korisničkoj službi, dok će narudžbe kupaca biti prihvaćene i ostvarene do kraja godine.

Za više informacija obratite se tvrtki LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

LEMKEN Steketee Reorganizacija Sijačica Prskalice Inovacije


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]