Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzorna seoska žena
  • 15.10.2017. 13:30

Renata Bedeković najuzornija hrvatska seoska žena!

Renata Bedeković (52) iz Jakuševca najuzornija je hrvatska seoska žena 2017. godine!

Foto: Facebook/Uzorne Hrvatske Seoske Žene
  • 1.205
  • 237
  • 0

Renata Bedeković (52) iz Jakuševca najuzornija je hrvatska seoska žena 2017. godini! Predstavnica Grada Zagreba laskavu je titulu osvojila na 18. izboru najuzornije seoske žene održanom u subotu u Karlovcu, između još 13 kandidatkinja.

Ovogodišnja pobjednica s obitelji ima OPG koji se bavi uzgojem crne slavonske svinje, proizvodnjom i preradom vrhunskih mesnatih proizvoda (kulen, kobasice, špek, čvarci, mast), a sami i proizvode hranu za životinje na 36 hektara zemlje. Na imanju drže 300 komada autohtonih svinja, 46 krmača pasmine landras i 100 odojaka.

Ovogodišnja pobjednica izbora najuzornije hrvatske seoske žene, Renata Bedeković

Uzgajaju ih na otvorenom, u šumi u Donjem Dragonožcu, a Renata se bavi i proizvodnjom Turopoljskog češnjaka. Njezina obitelj nagrađivana je mnogim medaljama i priznanjima za svoje proizvode.

Ovogodišnji izbor održao se u Karlovačkoj županiji, u Domu Hrvatske vojske Zrinski u Karlovcu s obzirom da je prošlogodišnja pobjednica Karlovčanka Tamara Krklec Čvangić iz Brodarca. Biralo se između 14 kandidatkinja iz deset županija i Grada Zagreba. Za prvu pratiteljicu najuzornije seoske žene izabrana je Anita Nekić iz Čaglina, Požeško Slavonske županije, a drugu pratilju Ljubica Guštin iz Ozlja predstavnica Karlovačke županije.

Natjecale su se i Helena Bogdanić (Ličko-Senjska županija), Gordana Brtan (Zagrebačka županija), Ljubica Franjul (Istarska županija), Suzana Klapšec-Macenić (Zagrebačka županija), Sanja MarinkovIĆ (Karlovačka županija), Kata Nedoklan (Vukovarsko-Srijemska županija), Višnja Škof (Krapinsko-Zagorska županija), Brankica Trgovac (Bjelovarsko-Bilogorska županija), Tihana Veselić (Sisačko-Moslavačka županija), Katarina Vugrinić-Brajković (Zagrebačka županija) i Štefica Žabica (Dubrovačko-Neretvanska županija).

Foto: Facebook/Uzorne Hrvatske Seoske Žene


Tagovi

Uzorne hrvatske žene Izbor Renata Bedeković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]