Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ostavka zbog konja
  • 15.01.2019. 11:00

Ravnatelj ergele s koje je "posudio" lipicanca, a konj stradao pod vlakom, podnio ostavku

Ostavka je, podsjećamo, rezultat nevjerojatne priče u kojoj je ravnatelj "posudio" jednog lipicanca iz ergele kako bi ga jahao njegov maloljetni sin. Sin je pao s konja, konj se uplašio, pobjegao i podletio pod vlak. 

Foto: facebook/Državna ergela Đakovo
  • 816
  • 275
  • 0

Mirko Damjanović, ravnatelj Državne ergele Đakova i Lipika podnio je ostavku koju je prihvatio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, doznaje 24sata. Ostavka je, podsjećamo, rezultat nevjerojatne priče koju je otkrio Telegram, a u kojoj je ravnatelj "posudio" jednog lipicanca iz ergele kako bi ga jahao njegov maloljetni sin. Sin je pao s konja, konj se uplašio, pobjegao i podletio pod vlak. 

Nesretni konj je, ide priča, s ergele u Ivandvoru dovezen u 15-ak kilometara udaljenu Strizivojnu gdje živi Damjanović. Konj s kojega je pao ravnateljev maloljetni sin, dao se u bijeg i istrčao na dvotračnu prugu Vinkovci – Zagreb te podletio pod vlak koji ga je na mjestu usmrtio. Nevjerojatna priča za koju je i sam ministar Tolušić novinarima rekao: "Glupa je priča definitivno, slažem se u potpunosti".

Inače, stradali lipicanac u ergeli se vodio pod oznakom 362 Neapolitano Montenegra XLIII-4 i oždrijebljen je 8. kolovoza 2012. Konje lipicance, ako želite, možete unajmiti, međutim u ovom slučaju ne postoje nikakvi zapisi da je konj napustio ergelu. Inače, Državna ergela Đakovo u svom vlasništvu posjeduje oko 160 konja lipicanske pasmine.

Od ukupnog broja na Pastuharni je smješteno tijekom godine između 30 i 40 pastuha, dok se na Ivandvoru nalazi oko 120 lipicanaca različitih dobnih i spolnih kategorija.

Prema dosad poznatom, policija još nije završila obradu ovog slučaja, pa nije poznato hoće li uskoro bivši ravnatelj biti i gonjen za otuđenje i uništavanje državne imovine.


Povezana stočna vrsta

Konjogojstvo

Konjogojstvo

Može se reći da je konj životinja o kojoj je u prošlosti najviše ovisio napredak ljudske civilizacije te je imao najveću i najraznolikiju upotrebu. Domestikacijom konja,... Više [+]

Tagovi

Lipicanac Stradali konj Ergela Mirko Dajmanović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]