Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 03.03.2015. 14:25

Rast broja zaposlenih unatoč padu prodaje!

"To je razlog zašto ćemo nastaviti sa investicijama u širenje tvrtke i modernizaciju proizvodne tehnologije, unatoč trenutnoj slabosti tržišta. Naši tekući projekti imaju snažan fokus na razvoj, kvalitetu i uslugu" kažu iz Lemkena.

  • 283
  • 13
  • 0

Za tvrtku Lemken, stručnjake u profesionalnoj poljoprivredi, 2014. poslovna godina donijela je lagano usporavanje nakon 3 izrazito uspješne godine sa izvanrednim rezultatima. Lemken grupa u 2014. zabilježila je ukupnu prodaju od 345 milijuna eura, što je pad od 5% u odnosu na 2013. Usprkos tome, postignut je drugi najbolji obujam prodaje u povijesti tvrtke.

Uprava Lemkena zadovoljna rezultatima

Menadžer Anthony van der Ley je zadovoljan rezultatima: "Ne samo da smo zadržali našu poziciju na tržištu u teškom okruženju, posebice u zemljama pogođenima raznim političkim krizama, već smo dodatno i proširili tržište."

U Njemačkoj, Lemken je postigao prodajne rezultate sa prodajom od 102 milijuna eura, potvrđujući vrlo dobre prošlogodišnje rezultate i dodatno se učvrščujući na poziciji tržišnog lidera. Usprkos tome, pad prodaje vidljiv je u Istočnoj Europi te u Francuskoj, na čije su tržište utjecali razni ekonomski faktori, i gdje je izvoz pao za čak 70%. Na ovaj rezultat utjecao je i znatni pad tečaja u Rusiji i Ukrajini, koje su među najvećim izvoznim tržištima za tvrtku Lemken.

Prisutni na preko 50 stranih tržišta

Inovativna Lemken tehnologija prisutna je na preko 50 stranih tržišta, na kojima se tvrtka prilagođava individualnim zahtjevima svakog tržišta. U ostatku zapadne Europe i južnim područjima, posao se nastavio razvijati pozitivno. Lemkenova vlastita montažna tvornica u gradu Qingdao u Kini, proizvodi za lokalno tržište, a kako je tvrtka dobro organizirana, prodajni tim postigao je znatno povećanje prodaje. Prodaja se također povećala i u Kanadi, gdje su posebno tražene bile Lemken drljače.

Lemken Gemini

Sve zajedno, preko 14.400 alata su proizvedena u Lemkenovim bazama u Alpenu, Fohrenu i Meppenu tijekom protekle godine. Neki od novih oruđa i alata koji će se lansirati su Gemini prednji spremnik, Zirkon rotacijska drljača sa modelima od 3 do 6 metara i polumontirani Karat sa Contour Track-om, Lemkenovim nagrađivanim sustavom za prilagodbu tla.

U tekućoj godini, tvrtka ponovno očekuje neznatan pad u obujmu prodaje zbog trenutnih nestabilnosti na tržištima. Ova očekivanja su u skladu sa trendovima u industriji. Unatoč tome, Lemken će nastojati ispuniti svoje dugoročne planove, iz razloga što su osnovni tržišni faktori ostali pozitivni a nastavlja se i trend povećavanja profesionalnosti u poljoprivredi.

To je razlog zašto ćemo nastaviti sa investicijama u širenje tvrtke i modernizaciju proizvodne tehnologije unatoč trenutnoj slabosti tržišta. Naši tekući projekti imaju snažan fokus na razvoj, kvalitetu i uslugu.

Investicije tvrtke Lemken u prošloj godini iznosile su 22 milijuna eura, između ostalog za pred-proizvodne hale i proširenja za dolazne proizvode.

Novi objekt za istraživanje i razvoj

Ove godine, očekuje se završetak novog razvojnog objekta, u kojem će se nalaziti više od 100 inženjera i sadržavati će dvoranu za testiranje. Također su u planu izgradnja novog proizvodnog postrojenja za prskalice u Harenu, veliki AgroFarm za potrebe obuke i moderan prodajni objekt u Francuskoj.

U 2014. godini, Lemken je zaposlio dodatno osoblje i provodi niz organizacijskih promjena radi snažnog rasta tvrtke u posljednih nekoliko godina. Povećani su odjeli osiguranja kvalitete i vođenja projekata, zaposleni su novi inženjeri i novi šef dizajna, a izvršna uprava bogatija je za novog voditelja prodaje. Na kraju 2014. godine, Lemken zapošljava ukupno 1.277 stalnih zaposlenika diljem svijeta, 139 više nego godinu dana prije .


Tagovi

Proizvodnja Njemačka Proizvodna hala Inovativna tehnologija Profesionalna poljoprivreda Anthony van der Ley


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.