Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ePI
  • 23.12.2020. 12:00

Raspoložive količine plavog dizela mogu se provjeriti putem govornog aparata

Uspostavljen je govorni automat za upit o stanju raspoloživih količina plavog dizela za korisnike Elektroničke poljoprivredne iskaznice (ePI).

Foto: poljoprivreda.gov.hr
  • 10.067
  • 304
  • 0

Provjeru stanja raspoložive količine plavog dizela, ako već imate svoju Elektroničku poljoprivrednu iskaznicu (ePI), možete obaviti i putem govornog aparata. 

Naime, kako je objavila Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, da bi bili u mogućnosti koristiti ePI za kupovinu plavog dizela i u slučaju kad nije moguć upit u stanje raspoloživih količina elektroničkim putem, FINA je uspostavila mogućnost provjere putem govornog automata broj 01/612-8877 od 0 do 24 h.

Podsjećaju, ePI se koristi na isti način kao i GPR kartica plavog dizela, osim mogućnosti provođenja glasovne autorizacije u slučaju nemogućnosti elektroničke provjere stanja raspoložive količine plavog dizela.

"Ukoliko korisnik posjeduje važeću GPR karticu, te ima važeću kvotu, može ju i dalje koristiti na EFT POS mreži plavog dizela do deaktivacije. Kada se aktivira ePI, GPR kartica će biti aktivna još 30 dana od dana aktiviranja elektroničke iskaznice te će se nakon toga automatizmom deaktivirati u sustavu", pojašnjavaju. 

Podatak koji je potreban za korištenje govornog automata je broj poljoprivredne iskaznice (ePI) koji se nalazi se pod brojem 5. 

Više informacija možete pronaći ovdje.

Podsjećamo, ePI je službeni dokument Ministarstva poljoprivrede koji služi za poslovanje bez papira, štedi vrijeme, radne sate i novac. Riječ je o vjerodajnici najviše sigurnosne razine koja omogućava jedinstvenu identifikaciju, elektroničko potpisivanje dokumenata i podnošenje zahtjeva za potporu u AGRONET-u.

Zamjenjuje sve postojeće kartice koje su do sada koristili – tzv. zelenu poljoprivrednu karticu, karticu plavog dizela i karticu za korištenje sredstava za zaštitu bilja. Također, poljoprivrednici njome mogu sigurno pristupiti sustavu e-Građani i koristiti 74 različite elektroničke usluge. 

Inače, do početka rujna bilo je podijeljeno više od 500 iskaznica, a čak 16.000 poljoprivrednika podnijelo je zahtjev za izradu te time i korištenje niza usluga koje ova iskaznica nudi. 


Tagovi

Plavi dizel Kartica EPI Korisnici Elektronička poljoprivredna kartica


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!