Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna mehanizacija
  • 29.07.2021. 18:00

Rasla prodaja poljoprivredne mehanizacije: U EU prednjači Italija

U Italiji je registrirano 52 posto više traktora u prvoj polovici godine u odnosu na isto razdoblje lani. Prodalo se i više kombajna i prikolica. Stanje se popravlja i u drugim zemljama.

Foto: Bigstock/Taina Sohlman
  • 231
  • 435
  • 0

U Europskoj uniji talijansko tržište poljoprivrednih strojeva itekako prednjači u prodaji, a to su pokazali i podaci tamošnjeg Ministarstva prometa za prvu polovicu ove godine temeljeni na registraciji vozila. Prema njima, u prvih šest mjeseci broj registriranih traktora ondje se više nego udvostručio (+52,2 posto) u odnosu na isto razdoblje lani.

Novoregistrirano ih je preko 12.500, a slična situacija je i s kombajnima kojih je ove godine prodano 229 komada u odnosu na prošlogodišnjih 140. To je rast za gotovo 64 posto, objavilo je talijansko udruženje proizvođača poljoprivrednih strojeva (FederUnacoma).

Rekordan rast prodaje zabilježile su i prikolice kojih je registrirano 4.770, što je povećanje od 40 posto. Nadalje, teleskopskih utovarivača je prodano čak 85 posto više, što je 755 komada.

Najprodavaniji traktori 2020. u Italiji - talijanski?

Ovaj je procvat posljedica oživljavanja tržišta u odnosu na prvu polovicu pandemijske 2020. godine, ali prije svega uspješnog oporavka ulaganja u poljoprivredu i poreznih olakšica koje je ponudila talijanska vlada, pogotovo kada je u pitanju modernizacija poljoprivrede.

Veća prodaja i u mnogim zemljama svijeta

Ovaj pozitivan trend mogao bi se nastaviti i u drugoj polovici godine. Naime, povećanje prodaje poljoprivredne mehanizacije zabilježeno je u većini europskih i sjevernoameričkih zemalja, piše farmer.pl.

Od siječnja do svibnja ove godine u odnosu na isto razdoblje lani u SAD-u je prodaja povećana za 26 posto, Kanadi 51 posto, Turskoj 81 posto, Indiji 67 posto, Španjolskoj 42 posto, Francuskoj za 26 posto, Velikoj Britaniji 21 posto te Njemačkoj 15 posto,

Kako su najavili analitičari, na tržištu poljoprivredne mehanizacije se očekuje porast prodaje od 7,3 posto u razdoblju od 2021. do 2024. godine.


Tagovi

Prodaja Mehanizacija Italija Registracija vozila Prodaja


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić