Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Spajanje
  • 02.01.2019. 10:30

Racionalizacija državne uprave, Ministarstvo poljoprivrede preuzelo Savjetodavnu službu i dio HPA

Na snagu je stupila odluka Vlade o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova, instituta...

Foto: Bigstockphoto/Rawpixel.com
  • 593
  • 57
  • 0

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba s danom 1. siječnja 2019. prestaje s radom, a njezine poslove i zaposlenike preuzima Ministarstvo poljoprivrede, navela je na svojim stranicama HPŠSS. 

O promjeni je izvjestila i Hrvatska agencija za hranu: "Hrvatska agencija za hranu prestaje s radom 1. siječnja 2019. godine te nastavlja djelovanje u sklopu nove institucije Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu". Podsjećamo, Vlada je još početkom kolovoza usvojila zaključak o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova, trgovačkih društava, instituta, zaklada i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima, kojim je predviđeno ukidanje ukupno 54 tijela i njihove spajanje s resornim ministarstvima ili drugim agencijama. 

Prema tome, od jučer, 1. siječnja, kada je poljoprivredni sektor u pitanju, Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo postao je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, kojoj se u cijelosti pripaja Hrvatska agencija za hranu, Zavod za zaštitu bilja u poljoprivredi i šumarstvu te dio Hrvatske poljoprivredne agencije. Dio Hrvatske poljoprivrede agencije preuzelo je resorno Ministarstvo poljoprivrede kao i Hrvatsku poljoprivredno-šumarsku savjetodavnu službu te njihovih 306 zaposlenika. 

 


Tagovi

Racionalizacija Ministarstvo poljoprivrede HPA HPŠSS HAH


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]