Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijevara
  • 09.01.2019. 12:40

Putem interneta dogovorio kupnju kombajna - ostao bez novca i bez kombajna

Da prevaranti itekako vrebaju na internetu, na vlastitoj je koži osjetio 46-godišnjak.

Foto: Pixabay/Barescar90
  • 2.029
  • 201
  • 0

Da prevaranti itekako vrebaju na internetu, na vlastitoj je koži osjetio 46-godišnjak koji je još u studenom dogovorio kupnju rabljenog kombajna. Uplatio je nekoliko desetaka tisuća kuna i ostao bez novaca i kombajna. 

Naime, kako je priopćila Osječko-baranjska policija: "Tijekom studenog 2018. godine 46-godišnjak je putem interneta na području Đakovštine s nepoznatim počiniteljem dogovorio kupnju kombajna te je nepoznatom počinitelju uplatio nekoliko desetaka tisuća kuna. Kombajn mu nije isporučen, niti mu je vraćen novac. Tragamo za nepoznatim počiniteljem."

Nažalost, ovo nije usamljen slučaj. Podsjećamo, lani je, prema priopćenju Policijske uprave Međimurske, tamošnji 53-godišnjak, našao na internetu stranicu jednog engleskog poduzeća koje je navodno specijalizirano za prodaju traktora.

Platio avans za dva traktora, dobio - nijedan!

Tvrtku je kontaktirao mailom i s osobom koja mu se predstavila kao zaposlenik te prodajne tvrtke, dogovorio kupnju ni manje ni više nego dva traktora. Nakon toga, putem Internet bankarstva uplatio je avans od oko 60 tisuća kuna te iz Međimurja u engleski Devon, poslao kamion koji mu je trebao dovesti kupljene traktore. No na toj engleskoj adresi, vozač nije pronašao ni tvrtku ni traktore.

Također, ima i slučajeva kada i prodaja "uživo" ne prođe dobro. Naime, kako smo pisali lani u veljači, za prodane junice, 48-godišnjak još nije dobio novce. Kako navodi Varaždinska policija, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu 48-godišnjaka da je prevaren od strane muškarca starosti 37 godina u Cvetlinu.

Prema prijavi, on je 7. siječnja ove godine, na dvorištu svoje kuće 37-godišnjaku prodao tri junice pasmine Holstein za iznos od oko 11 tisuća kuna, dok se isti obvezao navedene junice platiti kroz dva dana na računa oštećenog.

37-godišnjaku prodao tri junice pasmine Holstein za 11.000 kuna, novce još nije vidio

Protekom navedenog roka, oštećeni je u više navrata kontaktirao 37-godišnjaka, no novac mu unatoč obećanjima do dana prijave nije uplaćen. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela, naveli su tada u policiji. 

Dakle, budite iznimno oprezni. Jeftinije prečesto može ispasti daleko skuplje. Ne plaćajte unaprijed i provjerite trgovca!


Tagovi

Prijevara Kombajn Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).