Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća u lovu
  • 03.04.2019. 13:15
  • Sisačko-moslavačka, Jasenovac

Pucao u čaglja - pogodio ilegalnog migranta

Protiv lovca, 57-godišnjeg hrvatskog državljanina, bit će podnesena kaznena prijava.

Foto: Pixabay/StockSnap
  • 1.141
  • 69
  • 0

Stradavanja lovaca tijekom lova nisu rijetka, međutim da pucate u čaglja, a pogodite ilegalnog migranta, nije baš nešto što se događa često. Barem zasad nije bilo. Naime, kako navodi Policijska uprava sisačko-moslavačka, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrđeno je da je na štetu, prema dosadašnjim saznanjima 31-godišnjeg državljanina Iraka, počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.

"Istraživanjem je utvrđeno da je 57-godišnjak u utorak, 2. travnja oko 1.30 sati u lovištu pored Jasenovca, kojim gospodari lovačko društvo iz Jasenovca, za vrijeme zakonitog lova i temeljem dopuštenja za lov divljači, na cesti unutar lovišta u namjeri da usmrti čaglja iz lovačke puške ispalio hitac, a da se prethodno nije uvjerio da se u pravcu pucanja ne nalaze osobe. Nakon što je streljivo prostrijelilo čaglja, pogodilo je stranog državljanina koji je bio u grmlju.

Ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u pakračkoj Općoj bolnici, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne za život te je prevezen u Klinički bolnički centar Zagreb", objavila je policija. 

Protiv 57-godišnjeg hrvatskog državljanina će za spomenuto kazneno djelo Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava. 

Biskup promašio divlju svinju pa pogodio kolegu lovca

Podsjećamo, posljednja - medijski eksponiranija priča o ranjavanju lovca bila je kada je biskup promašio divlju svinju pa pogodio kolegu lovca. Istragom je utvrđeno da su obojica sudjelovala u organiziranom i prijavljenom lovu i da su bila na susjednim čekama, udaljenim oko 90 metara.


Tagovi

Lovac Čagalj Imigrant Nesreća u lovu


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).