Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SET d.o.o. Bjelovar
  • 20.04.2021. 10:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Prvih 30 godina SET-a, pouzdanog distributera rezervnih dijelova za mehanizaciju

Iz dnevnog boravka do ugovora s najvećim svjetskim proizvođačima rezervnih dijelova za industriju i poljoprivredne strojeve, kratka je povijest tvrtke SET d.o.o. koja obilježava 30 godina rada i otkriva nove planove.

Foto: Arhiva SET-a
  • 437
  • 105
  • 0

Ako ste ikad zatrebali raznorazne ležajeve, brtve, masti, hidraulična crijeva, remenje, PVC - transportne trake, galove lance i seger osigurače, ukratko – strojne elemente za prijenos snage, mogli ste se sa sigurnošću obratiti bjelovarskom SET-u koji vam je robu 'po kratkom postupku' poslao poštom ili dostavio svojim vozilom. I tako već 30 godina!

Ova je respektabilna obljetnica u bjelovarskoj Pakračkoj ulici uz gašenje svijeća na torti obilježena i rođendanskom tombolom s 30 nagrada sretnim kupcima. 

Kako su izgledali počeci, kakvo je poslovanje danas i koji su planovi za budućnost pitali smo Sanju Šustra, direktoricu i članicu Uprave privatne tvrtke SET d.o.o. 

Svi počeci su teški i izazovni, mislim da to može potvrditi svaki poduzetnik. Firma je osnovana 27. ožujka 1991. kada su mama i tata krenuli s radom iz našeg dnevnog boravka. Ono čime su se naši roditelji vodili, a činimo i mi danas, je biti prisutan na tržištu, osluškivati i pravovremeno reagirati na potrebe ciljane skupine i neprestano investirati i ulagati u kvalitetne proizvode, znanje, stručnost i kompetencije djelatnika.

Zastupstvo vodećih svjetskih brendova

Ubrzo ste postali jedan od lidera u ovom segmentu poslovanja na našem tržištu i danas zastupate svjetske brendove. 

To su prepoznali i najveći svjetski proizvođači rezervnih dijelova za industriju i poljoprivredne strojeve. Tako smo 1997. sklopili ugovor o distributerstvu sa SKF vodećim svjetskim proizvođačem ležaja i ležajnih jedinica. Njihovi smo najveći distributeri za područje Republike Hrvatske što dokazuju i mnoge nagrade i priznanja ostvarena kroz godine zajedničke suradnje. Godine 1998. postali smo distributeri Optibelt-a, vodećeg svjetskog proizvođača remenja za poljoprivredu i industriju, te 2004. američkog proizvođača remenja i hidrauličnih crijeva Gates. Kasnije uvodimo i Loctite asortiman te Ewellix linearni program.

Direktorica Sanja Šustra

Kada su mlade snage preuzele vođenje tvrtke i je li to rezultiralo uvođenjem novina u poslovanje?

Otac je preminuo 2009. godine, a do potpune smjene generacije dolazi 2013. godine kada mama odlazi u mirovinu i vođenje poslova prepušta sestri i meni. Ona nam je i dalje veliki oslonac i podrška. Otac je uvijek imao mnogo ideja koje je većinom i realizirao i tako nam stvorio dobre temelje za nastavak. Nakon njegove smrti bilo je teško nastaviti, osobito jer je 2009. bila krizna godina kada su i mnoge iskusnije firme imale poteškoća u poslovanju. Ali i dalje smo se vodili istim ciljevima i mislim da smo uspjeli.

Tako 2013. pokrećemo proizvodnju hidrauličnih crijeva Gates za radne i poljoprivredne strojeve, najpouzdanijih na svijetu, testiranih na tri puta dulji vijek trajanja od konkurencije. 

Razvojem poslovanja došlo je i do širenja prostornih kapaciteta, ali i osuvremenjavanja poduzeća. 

U bjelovarskoj smo poslovnoj zoni Jug 2007. izgradili dvije poslovne zgrade neto površine 2.000 m2 u kojima i danas poslujemo. S digitalizacijom poduzeća krećemo 2015., uvođenjem raznih tehnoloških inovacija. S radom počinje i naš web shop koji se veoma brzo pokazuje kao dobra investicija i nužnost digitalizacije društva. Prošle smo godine uz pomoć EU fondova realizirali projekt daljnje digitalizacije poduzeća, te unapređenje poslovnih procesa i računalne infrastrukture. Danas upošljavamo 17 djelatnika. 

Proširenje ponude prema potrebama poljoprivrednika 

Na što se u svom poslovanju ponajviše fokusirani? 

Fokus nam je na poljoprivrednu proizvodnju i potrebe poljoprivrednika. Osiguravamo našim poljoprivrednicima rezervne dijelove za nesmetani i kontinuirani rad mehanizacije. Postižemo to pravovremenom nabavom i visokom dostupnošću proizvoda. Usmjereni smo i na edukaciju korisnika naših proizvoda, pa tako nekoliko puta godišnje u našim prostorima organiziramo seminare i radionice, posljednju godinu doduše uz ograničenja koja nam nameće neugodna Covid-situacija. 

Rođendanska fotografija bjelovarskog SET-a koji upošljava 17 djelatnika

Kako se kreću trendovi u ponudi? 

Zadnjih godina u ponudu uvodimo i razne dijelove za kombajne i ostale poljoprivredne strojeve. Poljoprivredni program čine ležajevi, ležajne jedinice, kućišta, klinasto i varijatorsko remenje, trake za balirke, brtve, lanci, lančanici, remenje za kosilice, masti, radna obuća, čizme. Dijelovi za kombajne čine noževi, glave noža, podizači klasa, usmjerivači klasa, selen blokovi, dupli prsti, obloge kvačila i drugo. 

Koji su planovi?
Bogata povijest naše tvrtke i povjerenje naših korisnika obvezuju nas i za budućnost. Cilj nam je za potrebe naših korisnika i nadalje osiguravati kontinuiranu dostupnost naših proizvoda i visoku razinu pružanja usluga. Nadamo se još mnogim uspješnim godinama, zaključuje na kraju direktorica Šustra.


Fotoprilog


Tagovi

SET Bjelovar Sanja Šustra Strojni elementi za prijenos snage Ležajevi Brtve Masti Hidraulična crijeva


Autorica

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija među kojima je i TotY. Osim svojim perom, voli bilježiti i objektivom.


Partner

SET d.o.o.

Pakračka ulica 3, 43000 Bjelovar, Hrvatska
tel: 043/214 466, e-mail: info@set-bjelovar.hr web: http://set-bjelovar.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]