Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HPK
  • 06.12.2019. 15:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Prvih 10 godina HPK: Ovo je samo početak važnog razdoblja u poljoprivrednom sektoru

Ponosni smo što smo u ovih deset godina pozicionirali stavove hrvatskih poljoprivrednike na europskoj razini te omogućili sudjelovanje u procesima kreiranja novog ZPP-a kroz krovno udruženje europskih farmera Copa-Cogeca, rekao je predsjednik Mladen Jakopović.

Foto: komora.hr
  • 213
  • 20
  • 0

Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) u četvrtak je u sklopu međunarodnog sajma poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije CroAGRO na Zagrebačkom velesajmu obilježila deset godina rada, a predsjednik Komore Mladen Jakopović je naglasio važnost obnove i razvoja ruralnih prostora kao i stalnu edukaciju u poljoprivredi.

"Kroz deset godina HPK je učinila jako puno za hrvatsku poljoprivredu, a posebno smo ponosni na činjenicu da smo u Komori okupili vodeća poljoprivredna udruženja koja predstavljaju najdominatniji dio hrvatske poljoprivrede“, kazao je Jakopović.

Podsjetio je kako je HPK u deset godina doživio nekoliko organizacijskih promjena, koje su u jednom razdoblju čak i prijetile da se komora i ukine.

"Ponosni smo što smo u ovih deset godina pozicionirali stavove hrvatskih poljoprivrednike na europskoj razini te omogućili sudjelovanje u procesima kreiranja nove Zajedničke poljoprivredne politike kroz krovno udruženje europskih farmera Copa-Cogeca, koje zastupa interese svih poljoprivrednika Europske unije", rekao je.

Napominje i kako je ovih deset godina samo početak važnog razdoblja u poljoprivrednom sektoru osobito u udruživanju za donošenje zdravih političkih odluka.

"Pred nama je burno razdoblje za europsku poljoprivredu i nadamo se i borimo da se razina proračuna za poljoprivredu ne smanjuje", istaknuo je Jakopović navodeći kako se zalažu da se nove mjere ozelenjivanja dodatno simuliraju, te da proizvodi trećih zemalja zadovoljavaju jednako rigorozne standarde kao hrvatski.

HPK u budućnosti želi institucionalno ojačati, povezati sva udruženja i udruge da kroz Komoru artikuliraju interese svih poljoprivrednika, rekao je Jakopović te dodao da je cilj okrenuti se povećanju produktivnosti proizvodnje, udruživati se radi bolje pregovaračke pozicije prema otkupljivačima i trgovcima, te uvoditi nove digitalne tehnologije u proizvodnji.

"Smatramo kako je važno stalno se educirati i podizati razinu znanja u poljoprivredi, te voditi brigu o klimatskim promjenama, ali boriti se za opstanak i razvoj ruralnih prostora Hrvatske", zaključio je Jakopović.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

HPK Hrvatska poljoprivredna komora Mladen Jakopović 10 godina

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]