Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjedi poljoprivrednika
  • 13.02.2014. 18:15

Prosvjednicima oslobađajuća presuda

Antun Laslo i čelni ljudi hrvatske poljoprivrede ipak su oslobođeni krivnje i svake kazne za organizaciju prosvjeda

Foto: depositphotos.com, vladek
  • 541
  • 75
  • 0

Oslobađajuća presuda predstavnicima poljoprivrednika okrivljenih za organiziranje prosvjeda u kolovozu 2013. te spašavanje kontinuiranog propadanja hrvatskoga sela bile su osnovne teme razgovora sa čelnikom Zajednice udruga seljaka Slavonije i baranje te prvog predsjednika novoosnovane Udruge OPG-a Hrvatske "Život" Antunom Laslom. Jedan od gorućih problema poljoprivrednika ponovo će biti poticaji koji će po prvi puta ove godine u 25-postotnom iznosu stizati iz fondova Europske unije.

Iako im je prijetila kazna od 15.000 kn, svi su smatrali kako nisu krivi i oslobođeni su bilo kakve kazne. Kako je i najavljeno, novoosnovana Udruga OPG-a preuzela je program stručnjaka iz Živog sela, a članovi Udruge i dalje rade na tome da se stvari na selu pokrenu, ovaj puta - zakonskim putem pravne sljedivosti. Po prvi puta struka i praksa se povezuju, a cilj je što prije početi raditi na unapređenju ruralnog razvoja.

Nekada su udruge bile razjedinjene, a politika nije vodila računa o problemima poljoprivrednika. No, danas je, tvrde drugačije, jer će se sami izboriti za prava hrvatskog sela i učiniti ono što nadležne institucije nisu u stanju.

Foto: depositphotos.com, vladek


Tagovi

Presuda Prosvjedi Antun Laslo Udruga OPG-a Kazna Struka Poticaji Praksa Pravna sljedivost


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]