Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BIOinput
  • 06.09.2022. 16:00
  • Varaždinska, Varaždin

Promjene u BIOinputu: Švicarska tvrtka postaje većinski dioničar

Ovih se dana za tvrtku Bioinput d.o.o. iz Varaždina događaju velike stvari.

Foto: BIOinput
  • 652
  • 224
  • 1

Švicarska firma Andermatt Group AG postala je većinski vlasnik i to 80 posto udjela u hrvatskoj tvrtki BIOinput d.o.o.

"Uzbuđeni smo zbog integracije BIOinputa u Andermatt grupu koja će svakako podržati našu strategiju stvaranja velike ponude ekoloških proizvoda za hrvatske kupce", izjavio je ovom prigodom Daniel Zingg, predsjednik Uprave.

Lideri u biološkoj proizvodnji

Inače, ova je grupa osnovana 1988. godine i razvila se u globalnog lidera u proizvodnji i distribuciji proizvoda koji se koriste u biološkoj proizvodnji. Proizvode i distribuiraju sredstva koja se koriste u biološkoj zaštiti bilja, biološku prihranu, biostimulatore i organska gnojiva.

Sa sjedištem u Grossdietwilu u Švicarskoj, investirali su u posljednjem desetljeću u svjetsku proizvodnu i distribucijsku mrežu kako bi ojačala svoju poziciju na važnim poljoprivrednim tržištima.

BIOinput, sa sjedištem u Varaždinu, osnovala je 2016. godine generalna direktorica i tada većinska dioničarka Martina Borić, koja, valja napomenuti, ostaje direktorica i manjinski dioničar te tvrtke.

Tijekom proteklih godina BIOinput se razvio u vodeću tvrtku dobavljača ekoloških sredstava za zaštitu bilja, ojačivača, gnojiva, biostimulatora i proizvoda za prihranu bilja u Hrvatskoj.

Veća ponuda od iduće godine

"Postoji velika kulturološka i poduzetnička usklađenost između spomenute dvije firme. Ponosni smo što smo dio te mreže i veselimo se jer to donosi brzorastući portfelj ekoloških rješenja za naše kupce", poručila je Borić.

Kako kaže, raduje činjenica što će od sljedeće godine na našem tržištu rasti broj bioloških sredstava za konvencionalnu proizvodnju, ekološku i za male proizvođače-hobiste.

Neki proizvodi već su na hrvatskom tržištu duži niz godina, kao Vitisan, Algovital, Aminovital, Cutisan, Equisetium, Silicosec i drugi. "Tim ćemo proizvodima dodati veliki broj novih, provjerenih i učinkovitih sredstva kojima tvrtka Andrematt uspješno rješava izazove poljoprivrednih proizvođača, kako ekoloških tako i konvencionalnih", napominje direktorica.

Kako dodaje, tvrtka Andermatt veliki udio svoje prodaje ostvaruje s konvencionalnim proizvođačima, a oni će na temelju znanja i iskustva poljoprivrednka europskih zemalja pokušati pronaći rješenja za izazove s kojima se susreću i hrvatski proizvođači.

"Na taj način, ostvarit ćemo dugoočekivanu suradnju i sinergiju biološke i konvencionalne zaštite, kombinirajući zajedno najbolja sredstva za najbolje rezultate", poručila je.


Tagovi

BIOinput Martina Borić Danijel Zingg Andermatt grupa AG


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Andermatt BIOinput d.o.o.

Ruđera Boškovića 1/1, 42000 Varaždin, Hrvatska
tel: 042 741 348, e-mail: bioinput@andermatt.hr web: http://www.bioinput.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]