Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kakaovac
  • 31.08.2020. 07:30

Proizvodnja kakaa u Nigeriji ove godine manja za 20%

Neki poljoprivrednici započeli su s ranom berbom, dok će ostali još pričekati jer se nadaju kiši koja će poboljšati vrhunac berbe u studenom, rekao je analitičar Robo Adhuse.

Foto: JumpStory
  • 300
  • 118
  • 0

Nigerijska proizvodnja kakaovca ove godine bi mogla pasti za 20%, poručio je predsjednik udruženja, Mufutau Abolarinwa

Ondašnji Ured za statistiku izvještava da bi pandemija mogla uzrokovati pad poljoprivrednih prinosa zbog ograničenog pristupa ulaznim proizvodima za proizvodnju usjeva, ali da i sušno vrijeme koje vlada već nekoliko tjedana nikako ne ide na ruku uzgajivačima.

Abolarinwa je za Reuters rekao kako se proizvodnja smanjila na 250.000 tona, što je manje za 10.000 tona nego što je predviđala Međunarodna organizacija za kakao. 

"Posljednjih sedam tjedana nije bilo značajne kiše u regijama. Očekujemo lošu berbu do studenog“, ističe Mufutau  te dodaje kako su količine isporuka također pale. 

Dovoljno kiše, ali i Sunca

Kako bi imali dobar urod, stabla kakaa trebaju dobiti određenu količinu kiše, ali i Sunca. U slučaju da dođe do jakih i obilnih padalina, postaju osjetljiva na razne štetnike i bolesti. Plod također može postati pljesniv ako ga poljoprivrednik ne uspije osušiti na vrijeme.

Manje kave ove godine? Najveće zemlje proizvođači u velikim problemima

Abolarinwa je rekao kako su smanjene količine kiše između travnja i lipnja pomogle da se masa poveća, ali da to nije bilo dovoljno za jačanje novih formiranja mahuna.

"Neki su poljoprivrednici započeli s ranom berbom, dok će ostali još pričekati jer se nadaju kiši koja će poboljšati vrhunac berbe u studenom“, rekao je analitičar Robo Adhuse.


Tagovi

Nigerija Kakaovac Proizvodnja Prinosi Suša Koronavirus


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]