Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zanemarene životinje
  • 19.07.2022. 10:20
  • Primorsko-goranska, Goli Otok

Prizor izgladnjele ovce na Golom otoku šokirao turiste, slučaj prijavljen Veterinarskoj inspekciji

Dali su joj vode koliko su imali pri ruci i pomogli da uspije popiti malo, a nahranili su ju i kruhom, kaže Ljubica Šimunović koja vodi Udrugu za zaštitu i dobrobit životinja na otoku Rabu. 

Foto: Ljubica Simunović
  • 1.451
  • 285
  • 0

Šokirani turisti iz Njemačke pronašli su ovcu kod kaznioničkih zgrada na Golom otoku u Primorsko-goranskoj županiji koja je izgladnjela, dehidrirana i ranjena do krvi.

Bila je u stanju pred smrt, kaže Ljubica Šimunović koja vodi Udrugu za zaštitu i dobrobit životinja na otoku Rabu. 

"Dali su joj vode koliko su imali pri ruci i pomogli da uspije popiti malo, a nahranili su ju i kruhom", priča nam naglašavajući da je sramotno da se nailazi na ovakve scene.

Prema njezinim riječima očito je da na tom mjestu živi stado ovaca, a ne samo ta jedna. "To se vidi po svježem izmetu, a u jednoj od zgrada gdje je zatečena ima više leševa i kosti od ranije uginulih", zgrožena je.

Ovdje je pronađena ovca

Reagirala je i Udruga Prijatelji životinja. 

"Ovca je označenu markicom MP HR 1 304 59702, ekstremno mršava i prepuna rana", objavili su na svom Facebook profilu. Kažu da su zatražili hitan nadzor kako bi se životinji pomoglo prije nego i ona umre od gladi, žeđi i infekcije.

To nam potvrđuje i Ljubica koja kaže da su odmah reagirali prijavom Veterinarskoj inspekciji Rijeka koja je obavijestila vlasnika da ovcu mora odvesti veterinaru na liječenje, a gdje je ona završila ne zna se. "Više je nisu pronašli, a vjerujemo da su ju vlasnici odstranili", zaključila je. 


Tagovi

Zanemarivanje životinja Prijatelji životinja Turisti Ovce Goli otok


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]