Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 16.10.2018. 11:00

Pripazite na svoj kombajn - dva su se samozapalila!

Vlasnici zbrajaju štetu koja je i do 50.000 kuna.

Foto: Pixabay/distel2610
  • 1.763
  • 114
  • 0

Pripazite na svoj kombajn! Naime, u dva slučaju, u različitim dijelovima Hrvatske, došlo je do samozapaljenja kombajna. Kako javlja osječko-baranjska policija, u poslijepodnevnim satima 15. listopada, u polju kod Antunovca, prilikom vršenja zapalio se kombajn. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed nataložene i uskovitlane suhe, sitne prašine i piljevine po zagrijanom motoru te su se zapalili gorivi dijelovi motora.

Požar se proširio na koš s oko dvije tone ovršenog suncokreta, na kabinu i pneumatike. Materijalna šteta nastala vlasniku iznosi oko pedeset tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela izvješće. 

U subotu, pak, 13. listopada, oko 12.50 sati, u Velikom Korenovu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u polju, došlo je do samozapaljenja kombajna, kojim je upravljao berući kukuruze 30-godišnji vlasnik. Do požara je došlo oko motora kombajna uslijed pregrijavanja i starih instalacija.  Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Bjelovara, a u požaru je izgorio dio oko motora. Vlasnik štetu cijeni na 10.000 kuna.
 


Tagovi

Kombajn Šteta Požar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]