Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Edukacija
  • 02.12.2020. 10:30

Primatelji izravnih potpora i IAKS mjera prijavite se za edukacije i izbjegnite kaznu

Nepoštivanje obveza propisanih za IAKS mjere ruralnog razvoja dovodi do primjene administrativnih kazni pa i povrata isplaćenih sredstava potpore, podsjećaju iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva.

Foto: Bigstock/ Goodluz
  • 3.849
  • 383
  • 0

Iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva pozivaju primatelje izravnih potpora poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja koji se do sada nisu odazvali na edukaciju da to učine do kraja godine i ispoštuju preuzetu obvezu.

"Nepoštivanje obveza propisanih za IAKS mjere ruralnog razvoja dovodi do primjene administrativnih kazni od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (povrat isplaćenih sredstava potpore)“, naglašavaju.

Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Podsjećaju, svi koji su prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2020. godini zatražili plaćanje za mlade poljoprivrednike i/ili potporu za neke od IAKS mjera ruralnog razvoja (Mjera 10, Mjera 11 i Mjera 14), preuzeli su obvezu pohađanja izobrazbe. Sukladno odredbama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja (NN 22/2020) jedan od uvjeta za ostvarenje potpore je dokaz o završenoj strukovnoj izobrazbi.

Uprava za stručnu podršku tijekom cijele godine provodila je aktivnosti na provedbi Mjere 1. Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja. Usprkos pandemiji i otežanim uvjetima rada, održavani su tečajevi, kako direktno u učionicama, tako i online.

Raspored tečajeva možete pronaći ovdje.

"Apeliramo da se svi oni koji se dosad iz bilo kojeg razloga nisu mogli odazvati edukaciji, iskoriste priliku koja im se pruža do kraja godine da ispoštuju preuzetu obvezu.

Ukoliko ste obveznik neke od mjera, na svom Zahtjevu za potporu imate oznake kako su prikazane u pripadajućem pdf dokumentu, pojašnjavaju.

Također napominju da produžetka roka za edukaciju neće biti.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Izravne potpore IAKS mjere Edukacija


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.